Lot: 1
Current Price: 250 TL Starting Bid: 250 TL Estimated: TL Losing Winning
1971 YILI 900. FETİH YILI ''ALPARSLAN - MELİKŞAH'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON
Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında Malazgirt Ovasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir ve savaşın ardından pek çok Türk Anadolu'ya yerleşmeye başlamıştır. Malazgirt Muharebesi'nin kaybı, Bizanslılar için bir felaketti. Kayıp, iç çatışmalara ve İmparatorluğun sınır savunmasını ciddi şekilde zayıflatan bir ekonomik krize yol açtı. Sınırların korunamaması Türklerin Orta Anadolu'ya doğru gerçekleşen kitlesel hareketine yol açtı – 1080 yılına gelindiğinde Selçuklu Türkleri 78.000 kilometrekarelik bir alanı ele geçirmişti. I. Aleksios'un Bizans'ta istikrarı yeniden sağlaması ise otuz yıl kadar sürmüştü. Tarihçi Thomas Asbridge'in belirttiğine göre: "Malazgirt Bizans için acı verici bir başarısızlık" idi. Malazgirt, bir Bizans imparatorunun Müslüman bir komutana esir olduğu ilk olaydır. Ürün Bilgileri: Çap: 26 mm / Ağırlık: 10,55 gr.
Lot No: 1
Lot: 1
1971 YILI 900. FETİH YILI ''ALPARSLAN - MELİKŞAH'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında Malazgirt Ovasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir ve savaşın ardından pek çok Türk Anadolu'ya yerleşmeye başlamıştır. Malazgirt Muharebesi'nin kaybı, Bizanslılar için bir felaketti. Kayıp, iç çatışmalara ve İmparatorluğun sınır savunmasını ciddi şekilde zayıflatan bir ekonomik krize yol açtı. Sınırların korunamaması Türklerin Orta Anadolu'ya doğru gerçekleşen kitlesel hareketine yol açtı – 1080 yılına gelindiğinde Selçuklu Türkleri 78.000 kilometrekarelik bir alanı ele geçirmişti. I. Aleksios'un Bizans'ta istikrarı yeniden sağlaması ise otuz yıl kadar sürmüştü. Tarihçi Thomas Asbridge'in belirttiğine göre: "Malazgirt Bizans için acı verici bir başarısızlık" idi. Malazgirt, bir Bizans imparatorunun Müslüman bir komutana esir olduğu ilk olaydır. Ürün Bilgileri: Çap: 26 mm / Ağırlık: 10,55 gr.
Lot No: 2
Lot: 2
1973 YILI BAYINDIRLIK BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 17. BÖLGE MD. ''BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'' AÇILIŞI HATIRA BRONZ MADALYON-Boğaziçi Köprüsü (20 ŞUBAT 1970 - 1 HAZİRAN 1973) ya da boğaza inşa edilen ilk köprü olmasına atıfla halk arasında Birinci Köprü; Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayan İstanbul Boğazı üzerinde yer alan üç asma köprüden biri ve ilkidir. Köprünün ayakları Avrupa Yakası'nda Ortaköy, Anadolu Yakası'nda Beylerbeyi semtlerindedir. İstanbul Boğazı üzerine yapılan ilk köprü olmasına atfen halk arasında Birinci Köprü olarak da adlandırılan Boğaziçi Köprüsü, daha sonra yapılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'yle birlikte kentin iki yakası arasındaki kesintisiz kara ulaşımını sağlar. 20 Şubat 1970 tarihinde yapımına başlanan köprü, 30 Ekim 1973 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 50. yıldönümü şerefine dönemin cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından devlet töreniyle hizmete açıldı. Yapımı tamamlandığında dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsüyken, 2012 yılı itibarıyla yirmi birinci sırada bulunmaktadır. Ürün Bilgileri: Çap: 60 mm / Ağırlık: 97,5 gr.
Lot No: 3
Lot: 3
1973 YILI DENİZ HARP OKULU VE DENİZ LİSESİ 200. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ HATIRA BRONZ MADALYON-Deniz Harp Okulu'nun temelini 1773 yılında Osmanlı Sultanı III. Mustafa döneminde kurulan Tersane Hendesehanesi adı verilen okul oluşturmuştur. Bu okulun kurulması için dönemin Kaptan-ı Deryası Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın emrinde Baron de Tott görevlendirilmiştir. Eğitim ilk olarak yaşlı denizcilere verilmiştir. Sultan III. Mustafa ve Baron de Tott zaman içinde eğitimin geliştirilmesini kararlaştırmışlardır. Bu okul, tam olarak bir okul mahiyyetinde olmamış, üç aylık bir kurs vazifesi görmüştür. Bundan sonra, yine Baron de Tott ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın çalışmaları sonucunda Kasımpaşa'da bulunan Tersane-i Amire'nin Darağacı adı verilen bölgesinde 1776 Şubatında Hendesehane-i Bahri adlı başka bir okul açılmıştır. Okulun eğitim süresi 3 yıl olmuştur. Okulun adı, 1784'te Mühendishane-i Bahr-i Hümayun olarak değiştirilmiş ve yeni bir binaya taşınmıştır. Okul, 1795'te iki bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde, Güverte Subayları; İkinci Bölümde, Gemi İnşa Subaylarının eğitimi verilmiştir. 1822 yılında okul, Tersane'nin Parmakkapı bölgesinde bulunan başka bir binaya taşınmıştır. 1838 yılında Güverte Subaylarının yetiştirildiği bölüm Heybeliada'daki Kalyoncu Kışlasına taşınmıştır. 1850'de okulun diğer bölümü de Heybeliada'daki Bahriye Kışlasına taşınmıştır. Tanzimat dönemi ile birlikte okulun eğitim sistemi İngiliz usulü düzenlenmiştir. Bu dönemde okulun bir adı mevcut olmayıp pek çok isimle anılmıştır. Bunlar; Mekteb-i Bahriye, Mekteb-i Bahriye-i Şahane, Mekteb-i Fünun-i Bahriye, Mekteb-i Fünun-i Bahriye-i Şahane. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132 gr.
Lot No: 4
Lot: 4
1973 YILI DENİZ HARP OKULU VE DENİZ LİSESİ 200. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Deniz Harp Okulu'nun temelini 1773 yılında Osmanlı Sultanı III. Mustafa döneminde kurulan Tersane Hendesehanesi adı verilen okul oluşturmuştur. Bu okulun kurulması için dönemin Kaptan-ı Deryası Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın emrinde Baron de Tott görevlendirilmiştir. Eğitim ilk olarak yaşlı denizcilere verilmiştir. Sultan III. Mustafa ve Baron de Tott zaman içinde eğitimin geliştirilmesini kararlaştırmışlardır. Bu okul, tam olarak bir okul mahiyyetinde olmamış, üç aylık bir kurs vazifesi görmüştür. Bundan sonra, yine Baron de Tott ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın çalışmaları sonucunda Kasımpaşa'da bulunan Tersane-i Amire'nin Darağacı adı verilen bölgesinde 1776 Şubatında Hendesehane-i Bahri adlı başka bir okul açılmıştır. Okulun eğitim süresi 3 yıl olmuştur. Okulun adı, 1784'te Mühendishane-i Bahr-i Hümayun olarak değiştirilmiş ve yeni bir binaya taşınmıştır. Okul, 1795'te iki bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde, Güverte Subayları; İkinci Bölümde, Gemi İnşa Subaylarının eğitimi verilmiştir. 1822 yılında okul, Tersane'nin Parmakkapı bölgesinde bulunan başka bir binaya taşınmıştır. 1838 yılında Güverte Subaylarının yetiştirildiği bölüm Heybeliada'daki Kalyoncu Kışlasına taşınmıştır. 1850'de okulun diğer bölümü de Heybeliada'daki Bahriye Kışlasına taşınmıştır. Tanzimat dönemi ile birlikte okulun eğitim sistemi İngiliz usulü düzenlenmiştir. Bu dönemde okulun bir adı mevcut olmayıp pek çok isimle anılmıştır. Bunlar; Mekteb-i Bahriye, Mekteb-i Bahriye-i Şahane, Mekteb-i Fünun-i Bahriye, Mekteb-i Fünun-i Bahriye-i Şahane Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132 gr.
Lot No: 5
Lot: 5
1973 YILI YAPI VE KREDİ BANKASI ''ATATÜRK KİTAPLIĞI AÇILIŞI'' HATIRA BRONZ MADALYON-İBB Atatürk Kitaplığı, İstanbul'un Taksim semtinde Miralay Şefikbey Sokağı üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne bağlı, araştırmacılara hizmet veren bir kitaplıktır. 1924 yılında belediye kütüphanesi olarak oluşturulmuştur; Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerindendir. 1981 yılından beri Taksim’deki binada hizmet vermektedir. 2007 yılında ve 2011 yılında Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçilmiştir. stanbul’da ilk belediye kütüphanesi olarak 1924 yılında Şehremaneti Dairesi'nde oluşturuldu. Kütüphane, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Muhittin Üstündağ’ın başkanlığında 1929’da Atatürk’ün Şişli’deki evinde toplanmaya başlandı. 1931 yılında ise Bayezid Medresesi’ne taşındı. Zamanla artan kitaplar medreseye sığmaz oldu. Taksim semtinde Koç Holding tarafından 1973 yılında yaptırılan binaya 3 Mart 1981 tarihinde taşındı. Halen aynı binada Atatürk Kitaplığı adıyla araştırmacılara hizmet vermektedir. 2021 yılında Atatürk Kitaplığı'nın gazete arşivindeki tarihi nüshaların ziyaretçiler tarafından jilet, makas ve maket bıçakları ile tahrip edildiği ortaya çıkmıştır. 5 Eylül 2022'de araştırmacılar haricinde öğrenci kullanımına kapatılmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 60 mm / Ağırlık: 95,3 gr.
Lot No: 6
Lot: 6
1974 YILI DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) 09 EYLÜL 1974 KEBAN BARAJI AÇILIŞI HATIRA MADALYON-105 mm 430 gr. / MADALYON DÖNEMİN BAŞBAKANI BÜLENT ECEVİT'E TAKDİM EDİLMİŞTİR. / Keban Barajı, Elazığ ilinin Keban ilçesinde, Fırat üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir. Barajın tamamlanmasıyla Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Keban Baraj Gölü oluşmuştur. Enerji açısından Türkiye'nin ilk büyük yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük türbini, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral 2020 yılı itibarıyla tüketilen toplam elektriğin % 1,8’ini karşılamaktadır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır. Baraj mevkii Elazığ'ın 45 km kuzeybatısında, Malatya'nın 65 km kuzeydoğusunda olup, Karasu ve Murat nehrinin birleştiği yerden 10 km daha aşağıda nehrin aktığı en dar boğazlarından birindedir. Karasu ile Murat nehirlerinin birleşmeleri ile meydana gelen Fırat nehrinin bu birleşme noktasından itibaren ilk uygun baraj yeridir. Fırat nehri yılın muhtelif zamanlarında çok farklı bir akım düzenine sahiptir. Ortalama geçen su miktarı 635 m³/sn.'dir. Kış aylarında ortalama debi 200 ile 300 m³/sn. arasında değişir. Nehrin bir yıl içinde geçirdiği suyun % 70'i kar erime mevsiminde yani Mart ile Haziran ayları arasında geçer.
Lot No: 7
Lot: 7
1976 YILI HATIRA PUL SERGİSİ-BÜKREŞ/ROMANYA ''HEYKELTRAŞ CONSTANTIN BRANCUŞİ'' HATIRA BRONZ MADALYON-Constantin Brancusi (Rumence: Constantin Brâncuşi) (19 Şubat 1876 - 16 Mart 1957), Romanya asıllı fakat önemli çalışmalarını Paris'te yapan ve Fransız vatandaşlığına geçen, uluslararası modernizm akımının başta gelen heykeltıraşlarından biridir. Brancusi, Romanya'da Karpat Dağları civarında bulunan Targu Jiu şehrine bağlı Pestani köyünde fakir bir köylü ailesinin oğlu olarak doğdu. 9 yaşında aile evinden ayrılarak ufak bir Romanya taşra şehrinde (Krayova) hayatını kazanmaya başladı ve bu arada yerel sanat okuluna devam etti. 18 yaşında iken Bükreş'e gidip orada klasik yüksek sanat öğretimi veren Bükreş Güzel Sanatlar Okulu'na kaydoldu. 1903 yılında Brancusi, önce Münih'e oradan da Paris'e gitti. Paris'te École des Beaux-Arts hocalarından olan Antonin Mercié atölyesinde iki yıl çalıştı. Bundan sonra Auguste Rodin'in atölye asistanlığını kabul etti ama iki ay orada çalıştıktan sonra "Büyük ağaçların altında hiçbir şey büyüyemez" diyerek bu işten ayrıldı. Bundan sonra Brancusi kendi modernizm çalışmalarına devam etti ve kendine özgü bir heykel stili geliştirdi. Kendine verilen ilk heykel siparişi bir mezar heykeli olan "Dua" olmuştur. Bu sipariş için kil veya alçıdan model yapıp bunun bronz veya başka metal dökümü ile metalik heykele dönüştürülmesi yerine yontu yapmayı tercih etti. 1908'den sonraki eserleri de hep yontu şeklinde olmuştur. Constantin Brancusi geride 215 heykel ve 1200 eser fotografı bırakarak 81 yaşında 16 Mart 1957'de Paris'te öldü. Mezarı Paris'te "Montparnasse Mezarlığı"'ndadır ve bu mezarlıkta kendinden daha önce ölmüş olan birkaç sanatçı dostu için hazırladığı mezar heykelleri de bulunmaktadır. Bunlar arasında en iyi bilineni "Le Baiser (Öpücük)" heykelidir. Romanya'nın komünist hükûmeti tarafından reddedilen Paris'teki Brancusi atölyesi koleksiyonunu, Fransa devletine miras bırakmıştır. Paris'te modern sanatlar için Pompidou Merkezi yakınlarında bulunan bu Brancusi'nin atölyesi yenileştirilip Brancusi'nin ölümündeki aynı şekle sokulmuş ve bu koleksiyon bir müze olarak halka açılmıştır. 60 mm 106 gr.
Lot No: 8
Lot: 8
1976 YILI KARAKAYA BARAJI TEMAL ATMA TÖRENİ HATIRA PİRİNÇ MADALYON KARTON KUTUSUNDA-KUTU HASARLI / Karakaya Barajı, Diyarbakır ili Çüngüş ilçesi sınırları içinde, Fırat Nehri üzerinde, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin bir parçası olarak elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1976-1987 yılları arasında inşa edilmiştir. Barajın yapılmasıyla birlikte birçok köy boşaltılmıştır. Diyarbakır'a 150 km uzaklıkta bulunan baraj adını yakınında bulunan Karakaya Köyünden almıştır. Beton kemer gövde ağırlık tipi olan barajın gövde hacmi 2.000.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 173,00 m, normal su kotunda göl hacmi 9.580,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 268,00 km²'dir. Baraj 1.800 MW güç ile yıllık 7.354 GWh'lik elektrik enerjisi üretmektedir. Ürün Bilgileri: Çap: 80 mm / Ağırlık: 87 gr.
Lot No: 9
Lot: 9
1979 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ '' HALİL EDHEM ELDEM '' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Halil Edhem Eldem[1] (d. 1861, İstanbul - ö. 17 Kasım 1938), Sadrazam İbrahim Ethem Paşa’nın oğlu, Osman Hamdi Bey'in küçük kardeşidir. Zürih Üniversitesi'nde tabii ilimler, Viyana Poliklinik Yüksek Okulu'nda tabii ilimler ve kimya eğitimi aldı. Basel Üniversitesi'nde felsefe doktorası yapmıştır. Seraskerlik Fabrikalar Nezareti'nde müşavirlik, Genelkurmay Dairesi Tercüme Şubesi'nde mütercimlik, İstanbul Şehremini, Asar-ı Atika Müzeleri Müdürlüğü, Darüşşafaka, Mülkiye Mektebi, Darü’l-Muallimin ve Darülfünun tabiiyye ve jeoloji öğretmenliği, Sanayi-î Nefise Mektebi'nde müdürlük, Tarih-i Osmani Encümeni üyeliği, Maarif Vekaleti Türk Tarih Encümeni üyeliği, Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kurucu üyeliği ve asbaşkanlığı, TBMM IV.ve V. Dönem İstanbul milletvekilliği ile IV. ve V. Dönem Kitaplık Encümeni Reisliği yapmıştır. Leibzig ve Bal Darülfünunları fahrî felsefe doktorluğu unvanı sahibidir.
Lot No: 10
Lot: 10
1980 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ İBN SİNA 1000. DOĞUM YILI HATIRA BAKIR MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 35 mm / Ağırlık: 17 gr.
Lot No: 11
Lot: 11
1980 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ İBN SİNA 1000. DOĞUM YILI HATIRA BAKIR MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 35 mm / Ağırlık: 17 gr.
Lot No: 12
Lot: 12
1980 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ İBN SİNA 1000. DOĞUM YILI HATIRA BRONZ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 35 mm / Ağırlık: 17,7 gr.
Lot No: 13
Lot: 13
1980 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ İBN SİNA 1000. DOĞUM YILI HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 35 mm / Ağırlık: 19 gr.
Lot No: 14
Lot: 14
1981 YILI ATATARÜK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI HATIRA NİKEL MADALYON KARTON KUTUSUNDA
Lot No: 15
Lot: 15
1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA ALÜMİNYUM MADALYON-14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir. Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 50 gr.
Lot No: 16
Lot: 16
1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA BRONZ MADALYON-14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir. Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 177,7 gr.
Lot No: 17
Lot: 17
1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA BRONZ MADALYON-14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir. Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 177,7 gr.
Lot No: 18
Lot: 18
1981 YILI ESKİŞEHİR TURİZMİNİ GELİŞTİRME YAYMA DERNEĞİ ''YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Yunus Emre (1240-1320), Anadolu sahasında yetişmiş Türk şair ve mutasavvıf. 13. yüzyılın son yarısı ve 14. yüzyılın başlarında yaşamış Türkmen bir derviş olan Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü sayılır. Tarihî şahsiyeti hakkındaki bilgiler yetersiz, hatta birbirini yalanlayıcı nitelikte olmakla birlikte biraz da menkıbelere karışmıştır. Yunus Emre hakkında biyografik bilgi veren velayetnameler ile manzum şiirler dışında temel kaynak bulunmamaktadır. Yunus Emre, 1240 yılında Sarıköy'de doğmuştur. Şiirlerindeki bilgilerden evli ve çocuk sahibi olduğu, İsmail adında bir oğlunun bulunduğu anlaşılmaktadır. Her ne kadar ümmi olduğu söylense de tasavvuf yoluna girmeden önce iyi bir medrese eğitimi almış olması olağandır. İyi derecede Farsça, Arapça bildiği söylenebilir. Fuat Köprülü, Yunus Emre'nin, "Mevlâna'nın Farsça şiirlerinden zevk alacak kadar" İran edebiyatını bildiğini söylemektedir. Bazı beyitlerinden Maraş, Kayseri, Tebriz, Nahcıvan, Yukarı Azerbaycan, güneyde Bağdat ve Şam'ı dolaştığı anlaşılmaktadır. Tapduk Emre, Yunus Emre'nin mürşididir. Yunus, bu gerçeği divanının 17 ayrı beytinde dile getirmiştir. Tapduk Emre, Yunus Emre'yi Nallıhan'daki zaviyesinde yetiştirmiştir. Yunus Emre, resmî yazışma ve edebiyat dilinin Farsça olduğu, ilmî eserlerin Arapça yazıldığı bir dönemde yetişmiş bir geçiş dönemi şairidir. Bu yüzden eserlerinde yerine göre Türkçe, Arapça, Farsça sözler kullanmış, hatta bazen üç dilden de sözcükler kullanmıştır. Yunus, 13. yüzyılda Anadolu sahasında Oğuz Türklerinin konuşup yazdığı yazı dilinin en önemli temsilcisidir. Eski Anadolu Türkçesi de denilen bu şivenin oluşumunda; kullandığı kelime ve ifade kalıpları, mecazlar ve terimlerle Türkçenin edebîleşmesi yolunda bir dönüm noktası olmuştur. Şiirlerini genel olarak hece ölçüsüyle yazmakla birlikte, hece ölçüsüne uyan aruz vezinleriyle de şiir söylemiştir. Tek heceli dil olan Türkçe ile aruz vezni uyum sağlamadığından ister istemez aruz hataları oluşmuştur. Kimi zor kavramları Türkçe kelimelerle rahatlıkla ifade edebilen Yunus Emre, bu özelliğiyle kendisinden sonra yetişecek şairlerin öncüsü olmuştur.[9] Yunus, Türk dilinin kaderini değiştirmiş, gelecek asırlara damgasını vurmuş, aradan geçen yüzyıllarla bilinirliği daha da artmış büyük bir sufidir. Onun yaşadığı asırda başlattığı millî tarz, takipçileriyle gelişerek sürmüştür. Ürün Bilgileri: Çap: 36 mm / Ağırlık: 20 gr.
Lot No: 19
Lot: 19
1981 YILI ESKİŞEHİR TURİZMİNİ GELİŞTİRME YAYMA DERNEĞİ ''YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Yunus Emre (1240-1320), Anadolu sahasında yetişmiş Türk şair ve mutasavvıf. 13. yüzyılın son yarısı ve 14. yüzyılın başlarında yaşamış Türkmen bir derviş olan Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü sayılır. Tarihî şahsiyeti hakkındaki bilgiler yetersiz, hatta birbirini yalanlayıcı nitelikte olmakla birlikte biraz da menkıbelere karışmıştır. Yunus Emre hakkında biyografik bilgi veren velayetnameler ile manzum şiirler dışında temel kaynak bulunmamaktadır. Yunus Emre, 1240 yılında Sarıköy'de doğmuştur. Şiirlerindeki bilgilerden evli ve çocuk sahibi olduğu, İsmail adında bir oğlunun bulunduğu anlaşılmaktadır. Her ne kadar ümmi olduğu söylense de tasavvuf yoluna girmeden önce iyi bir medrese eğitimi almış olması olağandır. İyi derecede Farsça, Arapça bildiği söylenebilir. Fuat Köprülü, Yunus Emre'nin, "Mevlâna'nın Farsça şiirlerinden zevk alacak kadar" İran edebiyatını bildiğini söylemektedir. Bazı beyitlerinden Maraş, Kayseri, Tebriz, Nahcıvan, Yukarı Azerbaycan, güneyde Bağdat ve Şam'ı dolaştığı anlaşılmaktadır. Tapduk Emre, Yunus Emre'nin mürşididir. Yunus, bu gerçeği divanının 17 ayrı beytinde dile getirmiştir. Tapduk Emre, Yunus Emre'yi Nallıhan'daki zaviyesinde yetiştirmiştir. Yunus Emre, resmî yazışma ve edebiyat dilinin Farsça olduğu, ilmî eserlerin Arapça yazıldığı bir dönemde yetişmiş bir geçiş dönemi şairidir. Bu yüzden eserlerinde yerine göre Türkçe, Arapça, Farsça sözler kullanmış, hatta bazen üç dilden de sözcükler kullanmıştır. Yunus, 13. yüzyılda Anadolu sahasında Oğuz Türklerinin konuşup yazdığı yazı dilinin en önemli temsilcisidir. Eski Anadolu Türkçesi de denilen bu şivenin oluşumunda; kullandığı kelime ve ifade kalıpları, mecazlar ve terimlerle Türkçenin edebîleşmesi yolunda bir dönüm noktası olmuştur. Şiirlerini genel olarak hece ölçüsüyle yazmakla birlikte, hece ölçüsüne uyan aruz vezinleriyle de şiir söylemiştir. Tek heceli dil olan Türkçe ile aruz vezni uyum sağlamadığından ister istemez aruz hataları oluşmuştur. Kimi zor kavramları Türkçe kelimelerle rahatlıkla ifade edebilen Yunus Emre, bu özelliğiyle kendisinden sonra yetişecek şairlerin öncüsü olmuştur.[9] Yunus, Türk dilinin kaderini değiştirmiş, gelecek asırlara damgasını vurmuş, aradan geçen yüzyıllarla bilinirliği daha da artmış büyük bir sufidir. Onun yaşadığı asırda başlattığı millî tarz, takipçileriyle gelişerek sürmüştür.
Lot No: 20
Lot: 20
1981 YILI MERKEZ BANKASI 50. YIL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON DARPHANE KUTUSNDA
Lot No: 21
Lot: 21
1981 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI HATIRA BRONZ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 50 mm / Ağırlık: 71 gr.
Lot No: 22
Lot: 22
1981 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI HATIRA BRONZ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 50 mm / Ağırlık: 72 gr.
Lot No: 23
Lot: 23
1981 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ''YURTTA SULH CİHANDA SULH'' HATIRA BRONZ MADALYON-50 mm 72,4 gr.
Lot No: 24
Lot: 24
1981 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ''YURTTA SULH CİHANDA SULH'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-50 mm 83 gr.
Lot No: 25
Lot: 25
1983 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL AVRUPA KONSEYİ 18. SANAT SERGİSİ DARPHANE HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYONU-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR.
Lot No: 26
Lot: 26
1983 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL AVRUPA KONSEYİ 18. SANAT SERGİSİ DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYONU-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR.
Lot No: 27
Lot: 27
1983 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL AVRUPA KONSEYİ 18. SANAT SERGİSİ DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYONU ORİJİNAL KUTUSUNDA-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR.
Lot No: 28
Lot: 28
1983 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL AVRUPA KONSEYİ 18. SANAT SERGİSİ HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYON ORİJİNAL DARPHANE KUTUSUNDA-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR. 70 mm 133 gr.
Lot No: 29
Lot: 29
1987 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ''MUHTEŞEM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SERGİSİ'' HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KESESİNDE-Sergi, British Museum'un ev sahipliğinde AMERİKA'da 3 farklı (Washington-Chicago-New York) şehirde yapılmıştır.
Lot No: 30
Lot: 30
1987 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ''MUHTEŞEM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SERGİSİ'' HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Sergi, British Museum'un ev sahipliğinde AMERİKA'da 3 farklı (Washington-Chicago-New York) şehirde yapılmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132,08 gr.
Lot No: 31
Lot: 31
1988 YILI T.C. BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ AÇILIŞI HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü veya halk arasında bilinen adıyla İkinci Köprü İstanbul'da Kavacık ile Hisarüstü arasında, Asya ile Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayan asma köprü. Ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir. Köprünün temeli 29 Mayıs 1985'te atılmış ve yapımına 4 Aralık 1985 günü başlanmıştır. Hâlen dünyanın en büyük çelik asma köprüleri içinde 14. sırada yer alan bu büyük proje 3 Temmuz 1988 tarihinde dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından hizmete açılmıştır. Köprünün proje hizmetleri İngiliz Freeman, Fox ve Partners firması ve BOTEK Boğaziçi Teknik Müşavirlik A.Ş. firması[5] tarafından yerine getirilmiş, inşaatını ise Türkiye'den STFA, Japon Ishikawajima Harima Heavy Industries Co. Ltd., Mitsubishi Heavy Industries Ltd. ve Nippon Kokan K. K. adlı şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum 125 milyon dolar karşılığında üstlenmiştir. 70 mm 142 gr.
Lot No: 32
Lot: 32
1988 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ ÜNLÜ TÜRK NÜMİSMATI İSMAİL GALİP BEY HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 39 mm / Ağırlık: 23 gr.
Lot No: 33
Lot: 33
1991 YILI 1990-1991 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Beşiktaş, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. 1903 yılında Bereket Jimnastik Kulübü (Asıl Çerkesçe ismi Bereketiqo olup bazı kurucuların mensup olduğu Çerkes sülalesinden gelmektedir, Türkçeye Bereket olarak çevrilmiştir. adıyla kurulan Beşiktaş JK'nin, Ağustos 1911'de kurulan şubesidir. Maçlarını 2012-13 sezonuna kadar 32.086 kapasiteli İnönü Stadyumu'nda oynamıştır. 2012-13 sezonu sonunda kulüp, yeni stad yapım çalışmaları başlatmıştır. Armasında ay-yıldız taşıma izni verilen 28 Türk kulübünden biridir. Beşiktaş, Türkiye futbol tarihinin başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da 1910'ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü’nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 1911 Ağustos'unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü’ne katıldı. Beşiktaşlı gençlerin kurduğu futbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı amaç edinen Şeref Bey’in girişimleri sonucu, Basiret Kulübü de Beşiktaş’a katıldı. Bu şekilde Futbol Şubesi, resmi olarak Kulüp’te faaliyete başladı. Resul, Rıdvan, Behzat, Doktor Sabri, Kaptan Şair Kazım, Sadi (Baltalimanı), Doktor Mehmet, Asım, Şeref, Doktor Ali ve Fahri'den oluşan ilk futbol takımının malzemelerinin masraflarını da İpekçi İhsan isimli bir sporsever karşıladı. Birinci takımın yanı sıra ikinci, üçüncü, dördüncü takımlarını da kuran futbol şubesi, Kulübümüz'ün Akaretler’deki bahçesinde futbol idmanlarını hızlandırdı. Böylece futbol Beşiktaş’ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşları'nın ardından I. Dünya Savaşı'nın da başlamasıyla Beşiktaş'ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle sağ kalan sporcular semte ve Kulübe dönmeye başladı. Futbol Şubesi'nin kurucusu Şeref Bey de Romanya cephesinden geri döndü. İstanbul'da düşman işgalinin olduğu yıllarda çeşitli sıkıntılar çekildi. Daha önce bir kilisenin binasına taşınan kulüp malzemelerinin bir kısmı Rumlar'ın elinde yağma olmaktan kurtarılıp, Akaretler'de başka bir binaya nakledildi. Bir taraftan düşmanla yapılan Millî Mücadele'ye yardım edildi. Diğer taraftan da futbol takımı Şeref Bey tarafından tekrar güçlü hale getirildi. 26 mm 10 gr.
Lot No: 34
Lot: 34
1992 YILI ECZACIBAŞI 50. YILI ALTIN KAPLAMA MADALYON-Eczacıbaşı Holding veya Eczacıbaşı Topluluğu, 1942 yılında Nejat Eczacıbaşı tarafından kurulan ilaç laboratuvarının ve 1952'de açılan ilk ilaç fabrikasının 1973'te tek çatı altında birleştirilmesiyle kurulan İstanbul merkezli holding. Şirket; insan sağlığıyla ilgili ilaçlar, veteriner ilaçları, temizlik kâğıtları, kolonya, cilt bakım, bebek bakım, kişisel bakım, ev bakım ve ev dışı temizlik ürünleri alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. 50 mm 56,5 gr.
Lot No: 35
Lot: 35
1996 YILI 1995-96 TÜRKİYE LİG ŞAMPİYONU FENERBAHÇE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-SERTİFİKALI
Lot No: 36
Lot: 36
1996 YILI HABİTAT II KENT ZİRVESİ-İSTANBUL HATIRA BRONZ MADALYON-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR.
Lot No: 37
Lot: 37
1996 YILI HABİTAT II KENT ZİRVESİ-İSTANBUL HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KESESİNDE-SERTİFİKALI / Habitat II, Birleşmiş Milletler'in İnsan Yerleşmeleri üzerine İkinci Konferansı, Vancouver, Kanada'da 1976'da düzenlenen Habitat I'den yirmi yıl sonra 3-14 Haziran 1996 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi. Halk arasında "Şehir Zirvesi" olarak adlandırılan konferans; ulusal ve yerel hükûmetlerin üst düzey temsilcilerini, özel sektörü, STÖ'leri, araştırma ve eğitim kurumlarını ve medyayı bir araya getirdi. Konferansta, Birleşmiş Milletler Antlaşması'ndan esinlenerek herkes için yeterli barınma sağlanması ve insan yerleşmelerinin daha güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir kentler haline getirilmesi gibi evrensel hedefler ele alındı ve desteklendi. Habitat II, 1992 Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı ile Genel Kurul kararı A/RES/47/180'den ilham aldı.[1] Konferans çıktıları İstanbul Deklarasyonu'na [2] ve Habitat Gündemi'ne entegre edildi ve sürdürülebilir insan yerleşmelerini gerçekleştirmek için yeni bir küresel eylem planı olarak kabul edildi. Konferansın Genel Sekreteri Dr. Wally N'Dow'du. Habitat II'nin hedefleri şöyle belirtilmiştir: Uzun vadede, küresel insan yerleşmeleri koşullarının kötüleşmesini durdurmak ve nihayetinde herkesin yaşam çevresini sürdürülebilir bir şekilde iyileştirmek için koşullar yaratmaktır. Bu kapsamda, yaşam kalitesi ve kalkınmaya katılımları dışlanma ve eşitsizlik nedeniyle engellenmiş olan kadınların ve hassas sosyal grupların ihtiyaçlarına ve katkılarına özel önem verilmelidir. Bu durum genel olarak yoksulları etkilemektedir. Aynı zamanda, bir sonraki yüzyılın ilk iki on yılı boyunca ulusal ve uluslararası çabaları yönlendirebilecek genel bir ilke ve taahhüt bildirisi ile ilgili bir küresel eylem planı oluşturulması hedeflenmiştir. Konferansta kabul edilen ve Genel Kurul tarafından onaylanan Habitat Gündemi'nin uygulanmasını desteklemek ve izlemek için Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşmeleri Merkezi'ne (UNCHS) yeni bir görev yetkisi verilmiştir. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 163 gr.
Lot No: 38
Lot: 38
1997 YILI 1. DÜNYA HAVA OYUNLARI-TÜRKİYE HATIRA BRONZ MADALYA-MADALYA ULUSLARARASI HAVACILIK FEDERASYONU TARAFINDAN YARIŞMAYA KATILAN SPORCULARA TAKDİM EDİLMİŞTİR. 60 mm 130 gr.
Lot No: 39
Lot: 39
1997 YILI 1. DÜNYA HAVA OYUNLARI-TÜRKİYE HATIRA MADALYA-MADALYA ULUSLARARASI HAVACILIK FEDERASYONU TARAFINDAN YARIŞMAYA KATILAN SPORCULARA TAKDİM EDİLMİŞTİR. 60 mm 129,5 gr.
Lot No: 40
Lot: 40
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYON-Darphane Tarafından 1999 Depremi Anısına ''Deprem Madalyonu'' Olarak Okside Bronz, Gümüş Kaplama, Altın Kaplama ve Gümüş Olarak Basılmıştır. 70 mm 150 gr.
Lot No: 41
Lot: 41
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYON-Darphane Tarafından 1999 Depremi Anısına ''Deprem Madalyonu'' Olarak Okside Bronz, Gümüş Kaplama, Altın Kaplama ve Gümüş Olarak Basılmıştır. 70 mm 148,7 gr.
Lot No: 42
Lot: 42
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS)[5] ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur. 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek de sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur.
Lot No: 43
Lot: 43
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS)[5] ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur. 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek de sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur.
Lot No: 44
Lot: 44
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS)[5] ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur. 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek de sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur.
Lot No: 45
Lot: 45
1999 YILI "İNSANLIK ELELE" DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS)[5] ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur. 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek de sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur.
Lot No: 46
Lot: 46
1999 YILI 17 AĞOUSTOS 1999 DEPREM FELAKETİ ''İNSANLIK ELELE'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON AKRİLİK KUTUSUNDA SERTİFİKALI-1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS)[5] ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur. 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek de sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur. Ürün Bilgileri: Çap: 39 mm / Ağırlık: 31,37 gr.
Lot No: 47
Lot: 47
2006 YILI ARAMA KURTARMA DERNEĞİ (AKUT) 10. YILI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-Arama Kurtarma Derneği (Kısa adı: AKUT); mağara, dağ gibi ulaşılması zor olabilecek yerlerde veya doğal afetlerde kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik gösteren, Türkiye'nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan dernek. Derneğin bir dönem Onursal Başkanı, "Kar Leoparı" unvanı sahibi ve Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk olan Ali Nasuh Mahruki'dir. 29 Kasım 2016'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da Saydun Gökşin derneğin yönetim kurulu başkanı seçilmiştir. 5 Mayıs 2019'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Recep Şalcı ikinci kez derneğin yönetim kurulu başkanı seçilmiştir. 2019 yılı Temmuz ayında Nasuh Mahruki Onursal başkanlık görevinden istifa etti.
Lot No: 48
Lot: 48
2006 YILI TÜRKİYE WUSHU FEDERASYONU MADALYA
Lot No: 49
Lot: 49
2008 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL'UN FETHİNİN 555. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA SERTİFİKALI-SERTİFİKALI / MADALYON KUTULU OLARAK İSTANBUL'UN FETHİNİN 555. YILI KUTLAMALARINA KATILAN PROTOKOL MENSUPLARINA VERİLMİŞTİR.
Lot No: 50
Lot: 50
2008 YILI MİLLİ PUL SERGİSİ ANKARA HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Ürün Bilgileri: Çap: 60 mm / Ağırlık: 89,9 gr.
Lot No: 51
Lot: 51
2008 YILI SULTAN I. MEHMED (ÇELEBİ) DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON
Lot No: 52
Lot: 52
2010 YILI ANADOLU AJANSI 90. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYON-Anadolu Ajansı (AA), Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî haber ajansıdır. Türk Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi tarafından 6 Nisan 1920'de Ankara'da kuruldu. Anadolu Ajansı, Yunus Nadi ve Halide Edip Adıvar'ın fikir öncülüğünde, 6 Nisan 1920'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce, Ankara'da kuruldu. Anadolu Ajansı, Yunus Nadi ve Halide Edip Adıvar'ın fikir öncülüğünde, 6 Nisan 1920'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce, Ankara'da kuruldu. Anadolu Ajansı, 2 Mart 1925 tarihinde Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi ile özerk bir statü kazandı. 18 Kasım 2012'de Kahire merkezli Arapça Haberler Bölge Müdürlüğü açıldı. 22 Ocak 2013'te Beyrut şubesi, 30 Mayıs 2013'te de Gazze şubesi açıldı. Anadolu Ajansı, Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca, İspanyolca, Kürtçe, Soranice, Farsça, Endonezce, Boşnakça, Arnavutça, Makedonca olmak üzere 13 dilde yayın yapmaktadır. Ürün Bilgileri: Çap: 38 mm / Ağırlık: 23,56 gr.
Lot No: 53
Lot: 53
2010 YILI AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ-İSTANBUL HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYON-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Avrupa Konseyi tarafından 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul kentini, taşıyacağı unvanla ilgili olarak 2010 yılında gerçekleşecek etkinliklere hazırlamak üzere kamu kurumları ve sivil kuruluşların sürdürdükleri çalışmaları koordine etmek amacıyla kurulmuş bir kurumdur. 2 Kasım 2007 tarihinde kabul edilen 5706 sayılı özel yasa ile kurulmıştur. Devlet, sivil toplum örgütü ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği bir organizasyondur. Ürün Bilgileri: Çap: 50 mm / Ağırlık: 41,45 gr.
Lot No: 54
Lot: 54
2010 YILI İSTANBUL'DAKİ ANTİK KENTLER VE PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON-50 mm 48 gr.
Lot No: 55
Lot: 55
2010 YILI İSTANBUL'DAKİ ANTİK KENTLER VE PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON-51 mm 48 gr.
Lot No: 56
Lot: 56
2010 YILI İSTANBUL'DAKİ ANTİK KENTLER VE PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON-52 mm 48 gr.
Lot No: 57
Lot: 57
2010 YILI İSTANBUL'DAKİ ANTİK KENTLER VE PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON DARPHANE KESESİNDE-SERTİFİKALI / 50 mm 48,2 gr.
Lot No: 58
Lot: 58
2015 YILI İSTANBUL BOĞAZI KARAYOLU GEÇİŞ PROJESİ DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-SERTİFİKALI / PLEKSİ STANDI YOKTUR
Lot No: 59
Lot: 59
2015 YILI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SULTAN II. SELİM HAN HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON
Lot No: 60
Lot: 60
2016 YILI PTT MİLLİ PUL SERGİSİ-İZMİR HATIRA PİRİNÇ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA
Lot No: 61
Lot: 61
2016 YILI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AÇILIŞI DARPHANE HATIRA BRONZ MADALYON AHŞAP KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 62
Lot: 62
2016 YILI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON AHŞAP KUTUSUNDA-SERTİFİKALI / BASIM ADEDİ: 250
Lot No: 63
Lot: 63
2017 YILI ÇANAKKALE LAPSEKİ TÜMAD MADENCİLİK HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA MADALYON AHŞAP KUTUSUNDA SERTİFİKALI-900 Ayar Gümüş (23 gr.) / 24 Ayar Altın (0,30 gr.
Lot No: 64
Lot: 64
2017 YILI FNSS SAVUNMA SİSTEMLERİ A.Ş. HATIRA NİKEL MADALYON KADİFE KESESİNDE-7 Kasım 1985'te kurulan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. (Kısa adı FNSS), Türkiye'de savunma sanayine yönelik ilk özel sektör kuruluşu olan FNSS'nin %51 hissesi Nurol Holding'e, %49 hissesi BAE Systems'e aittir. Şirket Türk Silahlı Kuvvetleri ile Müttefik Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için paletli ve tekerlekli Zırhlı Muharebe Araç aileleri, İstihkam Araçları, İnsansız Kara Araçları, Güç Grubu ve Hareket Sistemi çözümleri ile Silah Sistemleri'nin tasarım, üretim ve satışı amacıyla 1986 yılında kurulmuştur. İlk üretimine 1990 yılında başlayan FNSS, bugüne kadar 4.000'in üzerinde zırhlı muharebe aracı üretim ve satışını gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin dışında Suudi Arabistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya'da ofisleri bulunmaktadır. 70 mm 155 gr.
Lot No: 65
Lot: 65
2017 YILI OKÇULAR VAKFI MALAZGİRT 1071 SULTAN ALPARSLAN HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-BASKI ADEDİ 1071
Lot No: 66
Lot: 66
2019 YILI RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU (RTÜK) 25. YIL HATIRA HATIRA MADALYON KARTON KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 67
Lot: 67
2019 YILI VODAFONE 41. İSTANBUL MARATONU MADALYA-İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ / SPOR İSTANBUL
Lot No: 68
Lot: 68
2019 YILI VODAFONE 41. İSTANBUL MARATONU MADALYA-İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ / SPOR İSTANBUL
Lot No: 69
Lot: 69
2021 YILI N KOLAY İSTANBUL SANAL YARI MARATONU MADALYA-İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ / SPOR İSTANBUL
Lot No: 70
Lot: 70
2022-23 YILLARI TÜRK KIZILAYI KAN BAĞIŞÇISI GÜMÜŞ + GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA + BAKIR MADALYA TAKIM-SERTİFİKALI / Türk Kızılay ya da resmî adıyla Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye'deki en büyük insani yardım kuruluşudur ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketinin bir parçasıdır. Türk Kızılay, kâr amacı gütmeyen (NGO), yardım ve hizmetleri karşılıksız olarak sağlayan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur. Personelinin bir kısmı gönüllü olarak, bir kısmı ise maaşlı olarak çalışır. 22 Ağustos 1864’te Cenevre’de 12 hükûmetin katılımı ile düzenlenen uluslararası toplantıda I. Cenevre Konvansiyonunun imzalaması ile Uluslararası Kızılhaç Komitesinin kurulmasının önü açılmıştı. Osmanlı hükûmeti bu anlaşmayı 5 Temmuz 1865'te onayladı. Ancak derneğin durumu ilk 40 yıl belirsiz kaldı. Başlangıçta Osmanlı Devleti yöneticileri arasında bu cemiyetin fayda sağlamayacağı düşüncesi vardı. Yine de 1867 yılında Mekteb-i Tıbbiye hocası Dr. Abdullah Bey, Paris'te toplanan ilk Kızılhaç kongresine delege olarak gönderildi. Kongrede Milletlerarası Sıhhi Yardım Komitesine Türkiye delegesi seçilen Abdullah Bey, Osmanlı Devleti içinde yaralılara yardım derneği kurmak için Milletlerarası Yardım Komitesi Başkanlığından bir vekâletname aldı. Cemiyet tarafından İcra Vekilleri Heyetine (bakanlar kuruluna) yapılan başvuru üzerine, 29 Kasım 1922’de ismi Türkiye Hilâl-i Ahmer Cemiyeti olarak değişti. Millî Mücadeleden sonra cemiyet, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesini yönetti. Türkiye’ye nakillerini bekleyen Yunanistan’daki Türkler için sağlık ekibi ve sağlık gereçleri sağlandı. Cemiyetin merkezi 1925’te Ankara’ya alındı. Aynı yıl, Hilâl-i Ahmer tarafından Türkiye'nin ilk Hastabakıcı Hemşire Okulu açıldı. Cemiyetin adı 28 Nisan 1935’te Türkiye Kızılay Cemiyeti, 22 Eylül 1947’de Türkiye Kızılay Derneği olarak değişti. Kızılay kan bağışında bulunan gönüllülerini teşvik etmek ve emeklerini onurlandırmak amacıyla madalya, plaket ve teşekkür belgeleri vermektedir. Bunu da insanlığa hizmet için yürüttüğü tüm çalışmalarında olduğu gibi mevzuatlarında belirlediği çerçevede gerçekleştirmektedir. Türk Kızılay, kan ve kan ürünleri teminini tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla gerçekleştirmektedir. Ulusal Kan ve Kan Ürünleri Rehberi'ne uygun olarak gönüllü kan bağışını teşvik etmek amacıyla düzenli bağışçılarını bronz, gümüş ve altın adıyla verilen madalyalar ve plaket ile ödüllendirmektedir.
Lot No: 71
Lot: 71
2023 YILI EVYAPPORT 20. YILI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-31,2 gr. 40 mm
Lot No: 72
Lot: 72
24. KOÇ TOPLULUĞU SPOR ŞENLİĞİ MADALYA-KOÇ TOPLULUĞU SPOR KLÜBÜ
Lot No: 73
Lot: 73
AKKİM KİMYA 35. YILI 3'LÜ HATIRA MADALYON SETİ AHŞAP KUTUSUNDA-1968'de Türkiye'nin akrilik elyaf ihtiyacını karşılamak üzere Yalova'da kurulan Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., 1971'de yıllık 5 bin ton kapasiteyle üretime başlamıştır. Yatırımlar ve geliştirdiği yeniliklerle, bugün 5 kıtadaki 50'den fazla ülkede 300'e yakın müşterisi bulunan bir dünya devidir. Ürün Bilgileri: Çap: her biri: 35 mm / Ağırlık: Nikel:15,26 gr. / Bronz:14,78 / altın kaplama: 15,07 gr
Lot No: 74
Lot: 74
ANKARA ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ ALTIN VE GÜMÜŞ KAPLAMA HATIRA MADALYON KUTUSUNDA-SERTİFİKALI / KUTU HASARLI --- Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği üzerine Ankara'da bir Hitit müzesi kurulmasına yönelik ilk girişim; 1921 yılında, dönemin Hars Müdürü Mübarek Galip Bey ve Maarif Vekili Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından başlatıldı. O döneme kadar Augustus Tapınağı ve Roma Hamamı gibi arkeolojik alanlarda çeşitli kalıntılar ele geçirilip depolandıysa da mevcut tarihî eserlerin ilk defa kapsamlı ve düzenli bir şekilde korunması, 1 Ekim 1921 tarihinde Akkale'de açılan "Eti Müzesi" veya diğer adıyla "Asar-ı Atika Müzesi" sayesinde oldu. Böylelikle, ileride Anadolu Medeniyetleri Müzesi adını alacak ve dünyanın en kapsamlı Anadolu uygarlıkları müzesine dönüşecek olan bir kurumun temelleri atılmış oldu
Lot No: 75
Lot: 75
AZERBAYCAN 2015 YILI TANAP DOĞALGAZ BORU HATTI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON SETİ ORİJİNAL KUTUSUNDA SERTİFİKALI
Lot No: 76
Lot: 76
DARPHANE'NİN KURULUŞUNUN 550. YILI "FATİH SULTAN MEHMED TARAFINDAN BASTIRILAN İLK ALTIN PARA" ALTIN VE GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON ÖZEL MERMER KAİDESİNDE-DARPHANE SATIŞ ADEDİ : 222
Lot No: 77
Lot: 77
DEVA HOLDİNG ''BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİNİZ'' HATIRA BRONZ MADALYON-Deva Holding, Türkiye, Almanya, ABD ve Yeni Zelanda'daki etkinliğiyle 205 milyon dolarda daha fazla ciro yapan ve Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasına giren bir ilaç şirketidir. Deva Holding, 1958'de kurulmuştur. Ülkenin ikinci en büyük ilaç şirketidir. İlaç ve veterinerlik ürünleri üzerine eğilmiştir. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 134 gr.
Lot No: 78
Lot: 78
FRANSA TRANSLATİON DES CENDRES DE NAPOLEON LER AUX INVALİDES MADALYON
Lot No: 79
Lot: 79
FRANSA TRANSLATİON MADALYON
Lot No: 80
Lot: 80
HOCA AHMED YESEVİ ''TÜRKÇE DİLİ KULLANIMI'' HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Ahmed Yesevî ya da Ata Yesevî 1093, Sayram - 1166, Türkistan (Yesi), kendi gibi Türk asıllı olan Arslan Baba'nın talebesidir Alevi erenlerinden olan ve "Pîr-i Türkistan" lakabıyla bilinen bir mutasavvıf ve şairdir. Yesevî, Arapça ve Farsçayı çok iyi bilmesine rağmen eserlerini anadili olan Türkçede vermiştir. Hoca Ahmed Yesevî Türbesi, güney Kazakistan'da Türkistan şehrinde bulunur. Büyük Timur İmparatorluğu döneminde yapı 1389 yılında Timur tarafından yaptırılmıştır. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 130,83 gr.
Lot No: 81
Lot: 81
HOLLANDA DOETINCHEM EUREGIONAAL PRINSENGALA KARNAVAL MADALYONU KADİFE KUTUDA
Lot No: 82
Lot: 82
HZ. MUHAMMED'İN MÜHRÜ HATIRA PİRİNÇ MADALYON-50 mm. / 41 gr.
Lot No: 83
Lot: 83
HZ. MUHAMMEDİN MÜHRÜ TEMALI HATIRA MADALYON-50 mm. 41,4 gr.
Lot No: 84
Lot: 84
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2000'Lİ YILLARDA OLİMPİYAT HATIRA ALTIN KAPLAMA MADALYON KUTUSUNDA-50 mm 43 gr. / KUTU PİMİ HASARLI
Lot No: 85
Lot: 85
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ''İSTANBUL'UN FETHİNİN 555. YILI'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON-İstanbul'un Fethi, Kostantiniyye'nin Fethi veya Konstantinopolis'in Düşüşü, 6 Nisan – 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı padişahı II. Mehmed komutasındaki Osmanlı ordusunun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan Konstantinopolis'i ele geçirmesidir. Olayın sonucunda, bin yılı aşkın bir süredir (1058 yıl veya 1123 yıl varlığını sürdürmüş olan Doğu Roma İmparatorluğu yıkılmış ve Osmanlı Devleti bir imparatorluk hâline gelmiştir. Aynı zamanda, şehir alındıktan sonra Fatih tarafından Katolik paralı askerlerine üç gün boyunca şehri yağmalama izni verilmiştir, fakat şehir çok kötü bir hale geldiği için Fatih tarafından ikinci günde sonlandırılmıştır. Ayrıca, Bu fetih bazı modern tarihçiler tarafından Orta Çağ'ı sona erdirip Yeni Çağ'ı başlatan olaylardan biri olarak kabul edilir. İstanbul, jeopolitik konumu nedeniyle daha önce de defalarca kuşatılmıştı. 7. ve 8. yüzyıllarda Emevîler ve Abbâsîler tarafından kuşatıldı, ancak başarısız olundu. 1204 yılında, IV. Haçlı Seferi sırasında Haçlılar, İstanbul'u kuşatıp zapt ettiler. Klasik ve Orta Çağ'ın kültür hazineleriyle dolu olan şehri yakıp yok ettiler. 1204'te, kendi Orta Çağ ve Katolik inançlarına uyan Latin İmparatorluğu'nu kurdular ve Bizans İmparatorluğu'nun parçalanmasına neden oldular. Haçlıların bu yağmasından kaçan bazı Bizans aileleri, İznik ve Trabzon gibi bölgelere kaçıp orada bağımsız devletler kurdular. Osmanlılar da şehri daha önce kuşatmıştı. Orhan Gazi döneminde Matheos Kantakuzinos'un Bizans tahtına geçmesini sağlamışlar ve karşılık olarak da Gelibolu Yarımadası'ndaki Çimpe Kalesi'ni alarak Rumeli'de ilk kez toprak kazanmışlardı. Rumeli'ye geçişle beraber bölgede sınırları genişleyen Osmanlı Devleti, ilk kez I. Bayezid komutasında, 1395 yılında İstanbul'u kuşattı. Bazı kaynaklarda ise 1391 tarihli farklı bir kuşatmadan söz edilmektedir. I. Bayezid'in bu kuşatmasında mancınıklar kullanıldı ve kuşatma üzerine Macar Krallığı, günümüz Bulgaristan topraklarına (Niğbolu civarı) taarruz edince kuşatma sonlandırıldı. Ertesi yıl kuşatma tekrar başladı ve bu sefer I. Bayezid, deniz bağlantısını tümüyle koparmak için Anadolu Hisarı'nı inşa ettirdi. Bizans imparatorunun ateşkes talebi üzerine bu kuşatma da kaldırıldı. 1402 yılındaki Ankara Muharebesi ile beraber Osmanlı Devleti, hükümdarsız bir şekilde 11 yıl sürecek olan Fetret Devri'ne girdi. Bu dönemde, I. Bayezid'in oğullarından olan Musa Çelebi tarafından 1412 yılında İstanbul tekrar kuşatıldı.[not 3] Musa Çelebi, kargaşanın Bizans yüzünden olduğuna ve bazı rakip şehzadelerin Bizans tarafından desteklendiğine inanıyordu. Ancak rakip şehzadelerden olan kardeşi Mehmed Çelebi'nin harekete geçmesi sebebiyle bu kuşatma da kaldırıldı. İstanbul'un bir diğer kuşatılması ise II. Murad döneminde oldu. Düzmece Mustafa'nın isyanı ile uğraşan II. Murad, Mustafa'ya yardım ettiğine inandığı Bizans'ın üzerine doğru yürüdü ve kuşatma başladı. Bizans İmparatoru VIII. İoannis'in, Karadeniz kıyılarında bulunan bazı toprakları ve haraç vermeyi teklif etmesiyle bu kuşatma da kaldırıldı. II. Mehmed, 1451 yılında 19 yaşında Osmanlı tahtına geçtiğinde etrafı bütünüyle sarılmış olan bir şehirle karşı karşıyaydı.
Lot No: 86
Lot: 86
İSTANBUL VE MARMARA BÖLGESİ DENİZ TİCARET ODASI HATIRA BRONZ MADALYON-Kısaca Deniz Ticaret Odası olarak da bilinmekte olan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, Türk deniz ticaret sektörünün önemli bir mesleki kuruluşu olup, merkezi İstanbul’dadır. Şubeleri ise İzmir, Bodrum, Marmaris, Antalya, İskenderun, Fethiye , Karadeniz Ereğlisi ( Batı Karadeniz Bölgesi) , Kocaeli ve Aliağa Şubesidir. Ayrıca, Ankara’da bir İrtibat Bürosu ve Türkiye’nin tüm kıyı il ve ilçelerinde temsilcilikleri vardır. Deniz Ticaret Odası ilk olarak 26 Ağustos 1982’de İstanbul Deniz Ticaret Odası olarak kurulmuş ve daha sonra faaliyet alanı Marmara Denizi Bölgesi, Türkiye’nin Ege kıyısı ve Akdeniz kıyısı bölgelerini ve nihayet ülkenin Karadeniz kıyısını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Deniz Ticaret Odası’nın başlıca faaliyetleri; deniz taşımacılığıyla ilgili kuralları ve uygulamaları saptamak, araştırmalar yapmak, deniz taşımacılığı hakkında bilgi toplamak, deniz ticaretinin ulusal taşımacılık politikasına uygun olarak gelişmesini sağlamak, Türk limanlarının imkanları ve tarifeleri hakkında yabancı kuruluşlara bilgi vermek, denizcilikle ilgili uluslararası örgütlere üye olmak, bunların faaliyetlerini izlemek ve kanunda belirtilen diğer görevleri yerine getirmektir. Deniz Ticaret Odası’nın Üyeleri arasında; gemi sahipleri, gemi işletmecileri, gemi acenteleri, gemi alım-satım komisyoncuları (brokerler), sevkiyat acenteleri (forvarderler), yükleme, boşaltma ve istifleme yapan şirketler (stevedorlar), yükleme ve boşaltmada puvantaj yapan şirketler (tali şirketleri), gemi klas kuruluşları, gemi sigorta şirketleri, sigortacılar ve bunların acenteleri, gemi sörveyörleri ve uzmanları, kurtarma, kılavuzluk, deniz dibinin taranması, yatçılık, marina operatörlüğü, gemi levazımı sağlama gibi yardımcı hizmetlerde çalışanlar bulunmaktadır. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 67,58 gr.
Lot No: 87
Lot: 87
JAPONYA NIKKEN KOSAKUSHO WORKS HATIRA MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-KUTU 'NUN KAPAK KISMINDA İÇ KAPLAMADA AÇILMA MEVCUT
Lot No: 88
Lot: 88
KAMERUN 2024 YILI ''MOĞOL İMPARATORLUĞU - TİMUR'' TEMALI GÜMÜŞ MADALYON AHŞAP KUTUSU VE DIŞ KORUMA KARTONUNDA /NADİR AZ SAYIDA DÜNYA PAZARI İÇİN BASILMIŞTIR 999 AYAR GÜMÜŞ-SERTİFİKALI / 62,2 gr. 22 AYAR KISMI ALTIN KAPLAMA /NADİR
Lot No: 89
Lot: 89
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK " TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU " HATIRA MADALYON KUTUSUNDA-98,9 gr. 68 mm
Lot No: 90
Lot: 90
TÜRK HAVA KUVVETLERİ 100. YILI ROZETİ + 100. YIL HATIRA NİKEL MADALYON İKİLİ SET-Türk Hava Kuvvetleri, Türkiye'yi havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 3. kuvvettir. Türk Hava Kuvvetleri, barışta hava sahasını korumak ve gözetlemek, savaşta ise kara ve deniz kuvvetlerine destek olmak amacıyla kurulmuştur. Türk Hava Kuvvetleri'nin karargâhı Ankara'da bulunmaktadır. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 136,96 gr.
Lot No: 91
Lot: 91
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU METAL PLAKA
Lot No: 92
Lot: 92
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 50. YIL HATRASI HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. Halihazırda tali kurucu iktidar olan TBMM, diğer Anayasal devlet organlarından üstün değildir. Yasama yetkisi, kanun yapma yetkisidir. Yasalar Anayasa'ya aykırı olamaz. TBMM'nin Anayasa'da da değişiklik yapma yetkisi bulunsa da bu yetki de Anayasanın Başlangıç bölümünde yer alan anlayışla ve Anayasal bütünlüğe uygun olarak hareket etme ve ancak bu çerçeve içerisinde Anayasada değişiklik yapabilme ile sınırlıdır ve bu çerçevede meşruiyet kazanır. Anayasanın 6. maddesinde yer alan "Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasa'dan almayan bir Devlet yetkisini kullanamaz'' Anayasaya bağlılık yemini eden milletvekili veya partilerin bu girişimlerde bulunması, yetki aşımı ve yetki gaspı girişimi yönünden suç olan bu durum, milletvekilliklerinin meşrutiyetini sorgulanır hale getirir ve cebir kullanarak Anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılanma durumu ortaya çıkabilir. Yasa ve Anayasa değişikliklerinin halka ait egemenlik haklarını da koruyan bir toplumsal sözleşme olan Anayasa'ya aykırı olup olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenir, ifadesiyle yasama organı olan TBMM'nin, kendinin yasal dayanağı olan Anayasa'nın bütününü veya temel ilkelerini reddederek yeni bir Anayasa yapma yetkisi yoktur. Ürün Bilgileri: Çap: 60 mm / Ağırlık: 81,41 gr.
Lot No: 93
Lot: 93
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ CUMHURİYET'İN 75. YILI ''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR'' HATIRA MİNELİ BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-MADALYA BURSA MİLLETVEKİLİ ALİ RAHMİ BEYRELİ'ye TAKDİM EDİLMİŞTİR. Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132 gr. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. Halihazırda tali kurucu iktidar olan TBMM, diğer Anayasal devlet organlarından üstün değildir. Yasama yetkisi, kanun yapma yetkisidir. Yasalar Anayasa'ya aykırı olamaz. TBMM'nin Anayasa'da da değişiklik yapma yetkisi bulunsa da bu yetki de Anayasanın Başlangıç bölümünde yer alan anlayışla ve Anayasal bütünlüğe uygun olarak hareket etme ve ancak bu çerçeve içerisinde Anayasada değişiklik yapabilme ile sınırlıdır ve bu çerçevede meşruiyet kazanır. Anayasanın 6. maddesinde yer alan "Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasa'dan almayan bir Devlet yetkisini kullanamaz'' Anayasaya bağlılık yemini eden milletvekili veya partilerin bu girişimlerde bulunması, yetki aşımı ve yetki gaspı girişimi yönünden suç olan bu durum, milletvekilliklerinin meşrutiyetini sorgulanır hale getirir ve cebir kullanarak Anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılanma durumu ortaya çıkabilir. Yasa ve Anayasa değişikliklerinin halka ait egemenlik haklarını da koruyan bir toplumsal sözleşme olan Anayasa'ya aykırı olup olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenir, ifadesiyle yasama organı olan TBMM'nin, kendinin yasal dayanağı olan Anayasa'nın bütününü veya temel ilkelerini reddederek yeni bir Anayasa yapma yetkisi yoktur.
Lot No: 94
Lot: 94
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR'' HATIRA MİNELİ ALTIN KAPLAMA MADALYON KADİFE KUTUSUNDA-MADALYON KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SANAT SERGİSİ SEMPOZYUMUNA KATILAN ÜST DÜZEY KATILIMCILARI VERİLMİŞTİR.
Lot No: 95
Lot: 95
YAPI VE KREDİ BANKASI 1984 YILI 40. YIL HATIRA " HİZMETTE SINIR YOKTUR " BRONZ MADALYON KUTUSUNDA-Ürün Bilgileri: Çap: 61 mm / Ağırlık: 95,87 gr.
Lot No: 96
Lot: 96
1939 YILI İSMET İNÖNÜ ''ERZURUM İSTASYONU AÇILIŞI'' HATIRA BRONZ MADALYON KUTUSUNDA-Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 178 gr. / KUTU HASARLI / MADALYON İSTASYON AÇILIŞINA KATILAN DEVLET GÖREVLİLERİNE VERİLMİŞTİR. Ankara – Kars demiryolu üzerinde yer alan istasyon, o sıralar adı Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü olan TCDD tarafından 29 Haziran 1933'te ihale edilmiş, 20 Temmuz 1937'de törenle temeli atılmış ve 20 Ekim 1939'da hizmete girmiştir. 2010'da tamamlanan restorasyon ile garın içerisine danışma, seyahat acentelerine ait bürolar ve büfeler inşa edilmiştir.
Lot No: 97
Lot: 97
1939 YILI İSMET İNÖNÜ ''ERZURUM İSTASYONU AÇILIŞI'' HATIRA BRONZ MADALYON KUTUSUNDA-Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 164,48 gr. MADALYON İSTASYON AÇILIŞINA KATILAN DEVLET GÖREVLİLERİNE VERİLMİŞTİR. Ankara – Kars demiryolu üzerinde yer alan istasyon, o sıralar adı Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü olan TCDD tarafından 29 Haziran 1933'te ihale edilmiş, 20 Temmuz 1937'de törenle temeli atılmış ve 20 Ekim 1939'da hizmete girmiştir. 2010'da tamamlanan restorasyon ile garın içerisine danışma, seyahat acentelerine ait bürolar ve büfeler inşa edilmiştir.
Lot No: 98
Lot: 98
3. DERECE NİŞAN-i OSMANİ KURDELALI KUTUSUNDA-MÜZAYEDEMİZDEKİ NİŞAN ÇİL KONDÜSYONDA VE YAZILI KUTU İLE UZUN KURDELE ORİJİNAL III. Rütbe Osmaniye Nişanı, 1862 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu tarafından verilmeye başlanan sivil ve askerî nişandır. Sultan Abdülaziz tahta geçtikten sonra 9 Aralık 1861 tarihinde yeni bir nişanın ihdasına yönelik irade buyurdu. 1862'den itibaren verilmeye başlandı.
Lot No: 99
Lot: 99
4. DERECE NİŞAN-i OSMANİ KURDELALI KUTUSUNDA-MÜZAYEDEMİZDEKİ NİŞAN ÇİL KONDÜSYONDA VE KUTU İLE FIRFIRLI KURDELE ORİJİNAL Darbhane-i Amire Yapımı Altın, Gümüş ve Mine işçilikli ön yüzde Ortada kırmızı mineli madalyon üzerinde yukarı doğru bakan hilal içinde “EL-MÜSTENİD Bİ-TEVFİKATİ’R-REBBANİYYE MELİKİ’D-DEVLETİ’L-OSMANİYYE ABDÜLAZİZ HAN” (Allah’ın rehberliğine dayanan Osmanlı Hükümdarı Abdülaziz Han) yazılıdır. Arka yüzde Çapraz davullar ve sancaklar, tarih 699 (1299-1300) bulunmaktadır. Nişan ay-yıldız kurdeleli ve orijinal kutusunda, kutunun üzerinde hilal ve yıldız, “Mecidi” yazısı ve rütbe belirtmek amacıyla 4 rakamı bulunmaktadır.
Lot No: 100
Lot: 100
5. DERECE MECİDİ NİŞAN + OSMANLI LİYAKAT MADALYASI + HAMİDİYE HİCAZ DEMİRYOLU MADALYASI 3'LÜ BAR KURDELALI AHŞAP ÇERÇEVE İÇERİSİNDE-MÜZAYEDEMİZDEKİ 3 MADALYA DA ÇİL KONDÜSYONDA Çerçeve Ebatları : 26 X 28 mm
Lot No: 101
Lot: 101
ARAP ALFABESİ / ESKİ YAZI İSTİKLAL MADALYASI KURDELALI KUTUSUNDA-MÜZAYEDEMİZDEKİ MADALYA ÇİL KONDÜSYONDA VE KUTU İLE KURDELE ORİJİNAL YEŞİL KURDELE NADİR ÇIKAR İstiklâl Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklâl Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır. 1 Kasım 1926 tarihine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce verilmiş olan İstiklâl Madalyaları'nı, bu tarihten sonra müracaat edenlere Millî Savunma Bakanlığı vermektedir.
Lot No: 102
Lot: 102
ÇANAKKALE HARP MADALYASI MİNELİ-MÜZAYEDEMİZDEKİ MADALYA ÇİL KONDÜSYONDA Darphane-i Amire üretimi, orifinal boyalı Nizamnamesinde "madalya" olarak zikr edilmesine rağmen aslında bir nişandır. 1. Dünya Harbi'nde Çanakkale, Galiçya, Kafkasya, Irak, Mısır ve diğer cephelerde savaşan Osmanlı ve Müttefik Devletler'in asker ve subayları ile cephe gerisinde hizmet veren kişilere verilmiştir.
Lot No: 103
Lot: 103
ÇANAKKALE HARP MADALYASI MİNELİ-MÜZAYEDEMİZDEKİ MADALYA ÇİL KONDÜSYONDA VE KURDELE ORİJİNAL BÜYÜK BOY MADALYA ER TİPİ Darphane-i Amire üretimi, orifinal boyalı Nizamnamesinde "madalya" olarak zikr edilmesine rağmen aslında bir nişandır. 1. Dünya Harbi'nde Çanakkale, Galiçya, Kafkasya, Irak, Mısır ve diğer cephelerde savaşan Osmanlı ve Müttefik Devletler'in asker ve subayları ile cephe gerisinde hizmet veren kişilere verilmiştir.
Lot No: 104
Lot: 104
OSMANLI HAMİDİYE HİCAZ DEMİRYOLU MADALYASI-MÜZAYEDEMİZDEKİ MADALYA ÇİL KONDÜSYONDA II. Abdülhamid Dönemi gümüş kaplama Hamidiye Hicaz Demiryolu Madalyası. İhdas Tarihi: 1318 (1900). Hem Arabistan Yarımadası’nın muhafazası ve elde tutulması, hem de Hac farızasını kolaylaştırmak amacıyla İstanbul’u Mekke Medine ve Yemen’e bağlayan Şam’dan Medine’ye uzanan Hicaz Demiryolu’a ait işlerde çalışan, hizmet ve parasal yardım eden erkek ve kadınlara (diğer kişileri de teşvik etmek üzere) verilmiştir.
Lot No: 105
Lot: 105
OSMANLI 2. DERECE MECİDİ NİŞANI VE ŞEMSESİ-Osmanlı imparatorluğu 2. Derece mecid nişanı. Altın, gümüş ve mineden mamul. 1851 tarihinde Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılmaya başlanmıştır. Eserin orta kısmında Sultan'ın tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli fon üzerinde altın ile ''gayret,hamiyet ve sadakat''sözleri yazılı mecidi nişanı şemsesi 86 mm çap
Lot No: 119
Lot: 119
ABDULAZİZ 1277/11 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 120
Lot: 120
ABDULAZİZ 1277/14 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 121
Lot: 121
ABDULAZİZ 1277/7 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 122
Lot: 122
ABDÜLAZİZ 1277/1 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 123
Lot: 123
ABDÜLAZİZ 1277/14 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT-S= AZ BULUNUR
Lot No: 124
Lot: 124
ABDÜLAZİZ 1277/4 ''MISIR BASKI'' BAKIR 4 PARA ÇÇT
Lot No: 125
Lot: 125
ABDÜLAZİZ 1277/4 ''MISIR BASKI'' BAKIR 5 PARA ÇT(+)
Lot No: 126
Lot: 126
ABDÜLAZİZ 1277/4 ''MISIR BASKI'' BAKIR 10 PARA ÇÇT(+)
Lot No: 127
Lot: 127
ABDÜLAZİZ 1277/9 ''MISIR BASKI'' BAKIR 10 PARA ÇİLALTI
Lot No: 128
Lot: 128
ABDÜLHAMİD 1293/24 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 129
Lot: 129
ABDÜLHAMİD 1293/1 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 130
Lot: 130
ABDÜLHAMİD 1293/10 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇT(+)
Lot No: 131
Lot: 131
ABDÜLHAMİD 1293/11 GÜMÜŞ 2 KURUŞ NGC MS64 ÇİL
Lot No: 132
Lot: 132
ABDÜLHAMİD 1293/11 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 10 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 133
Lot: 133
ABDÜLHAMİD 1293/11 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 10 KURUŞ ÇT
Lot No: 134
Lot: 134
ABDÜLHAMİD 1293/11 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 135
Lot: 135
ABDÜLHAMİD 1293/12 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT(+)
Lot No: 136
Lot: 136
ABDÜLHAMİD 1293/12 ''MISIR BASKI'' NİKEL 1/40 KURUŞ (4 PARA) ÇİLALTI
Lot No: 137
Lot: 137
ABDÜLHAMİD 1293/13 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT
Lot No: 138
Lot: 138
ABDÜLHAMİD 1293/14 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT(+)-S= AZ BULUNUR
Lot No: 139
Lot: 139
ABDÜLHAMİD 1293/15 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 140
Lot: 140
ABDÜLHAMİD 1293/16 GÜMÜŞ 1 KURUŞ NGC MS63 ÇİL
Lot No: 141
Lot: 141
ABDÜLHAMİD 1293/16 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT
Lot No: 142
Lot: 142
ABDÜLHAMİD 1293/17 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 143
Lot: 143
ABDÜLHAMİD 1293/22 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇT
Lot No: 144
Lot: 144
ABDÜLHAMİD 1293/22 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 145
Lot: 145
ABDÜLHAMİD 1293/23 GÜMÜŞ 2 KURUŞ KÇ.
Lot No: 146
Lot: 146
ABDÜLHAMİD 1293/24 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇT
Lot No: 147
Lot: 147
ABDÜLHAMİD 1293/26 ''MISIR BASKI'' BAKIR 1/40 KURUŞ (1 PARA) ÇÇT(++)
Lot No: 148
Lot: 148
ABDÜLHAMİD 1293/27 10 PARA ÇT
Lot No: 149
Lot: 149
ABDÜLHAMİD 1293/27 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇT(+)
Lot No: 150
Lot: 150
ABDÜLHAMİD 1293/27 GÜMÜŞ 1 KURUŞ NGC MS62 ÇİL
Lot No: 151
Lot: 151
ABDÜLHAMİD 1293/27 ''MISIR BASKI'' 1/40 KURUŞ (1 PARA) ÇİL
Lot No: 152
Lot: 152
ABDÜLHAMİD 1293/27 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 153
Lot: 153
ABDÜLHAMİD 1293/27 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 154
Lot: 154
ABDÜLHAMİD 1293/27 ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 155
Lot: 155
ABDÜLHAMİD 1293/28 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİL(-)
Lot No: 156
Lot: 156
ABDÜLHAMİD 1293/28 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇT(+)
Lot No: 157
Lot: 157
ABDÜLHAMİD 1293/28 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 158
Lot: 158
ABDÜLHAMİD 1293/29 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 159
Lot: 159
ABDÜLHAMİD 1293/29 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇT
Lot No: 160
Lot: 160
ABDÜLHAMİD 1293/29 ''MISIR BASKI'' NİKEL 1 KURUŞ ÇT
Lot No: 161
Lot: 161
ABDÜLHAMİD 1293/3 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 162
Lot: 162
ABDÜLHAMİD 1293/30 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 163
Lot: 163
ABDÜLHAMİD 1293/30H ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 164
Lot: 164
ABDÜLHAMİD 1293/30H ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 165
Lot: 165
ABDÜLHAMİD 1293/31 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 166
Lot: 166
ABDÜLHAMİD 1293/31 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT-S= AZ BULUNUR
Lot No: 167
Lot: 167
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 168
Lot: 168
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 169
Lot: 169
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 170
Lot: 170
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 171
Lot: 171
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 172
Lot: 172
ABDÜLHAMİD 1293/32 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 173
Lot: 173
ABDÜLHAMİD 1293/33 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 174
Lot: 174
ABDÜLHAMİD 1293/33 GÜMÜŞ 10 KURUŞ ÇİL-DARBE İZİ MEVCUT
Lot No: 175
Lot: 175
ABDÜLHAMİD 1293/33 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 176
Lot: 176
ABDÜLHAMİD 1293/33 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 177
Lot: 177
ABDÜLHAMİD 1293/33 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 178
Lot: 178
ABDÜLHAMİD 1293/33H ''MISIR BASKI'' BAKIR 1/40 KURUŞ (1 PARA) PCGS MS63 RD ÇİL
Lot No: 179
Lot: 179
ABDÜLMECİD 1255/15 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 180
Lot: 180
ABDÜLMECİD 1255/15 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT-KENARDA DARBE İZİ MEVCUT
Lot No: 181
Lot: 181
ABDÜLMECİD 1255/15 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇÇT(+)-KENARDA DARBE İZİ MEVCUT
Lot No: 182
Lot: 182
ABDÜLMECİD 1255/16 BAKIR 1 PARA ÇİL
Lot No: 183
Lot: 183
ABDÜLMECİD 1255/16 BAKIR 1 PARA ÇİL
Lot No: 184
Lot: 184
ABDÜLMECİD 1255/20 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT-RRR= ÜÇ NADİR
Lot No: 185
Lot: 185
ABDÜLMECİD 1255/6 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT(+)
Lot No: 186
Lot: 186
ABDÜLMECİD 1255/7 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇT
Lot No: 187
Lot: 187
ABDÜLMECİD 1255/8 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 188
Lot: 188
ABDÜLMECİD 1255/9 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 189
Lot: 189
MEHMED REŞAD 1327/1 ''BURSA BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİLALTI-R= TEK NADİR
Lot No: 190
Lot: 190
MEHMED REŞAD 1327/1 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 191
Lot: 191
MEHMED REŞAD 1327/1 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 192
Lot: 192
MEHMED REŞAD 1327/1 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 193
Lot: 193
MEHMED REŞAD 1327/2 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 194
Lot: 194
MEHMED REŞAD 1327/2 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİL(-)
Lot No: 195
Lot: 195
MEHMED REŞAD 1327/2 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 196
Lot: 196
MEHMED REŞAD 1327/2 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL(-)
Lot No: 197
Lot: 197
MEHMED REŞAD 1327/2 GÜMÜŞ 5 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 198
Lot: 198
MEHMED REŞAD 1327/3 GÜMÜŞ 1 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 199
Lot: 199
MEHMED REŞAD 1327/3 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 200
Lot: 200
MEHMED REŞAD 1327/3 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 201
Lot: 201
MEHMED REŞAD 1327/3 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 203
Lot: 203
MEHMED REŞAD 1327/4 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 204
Lot: 204
MEHMED REŞAD 1327/4-5-4 NİKEL 10-20-40 PARA ÇİL
Lot No: 205
Lot: 205
MEHMED REŞAD 1327/6 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇÇT(++)
Lot No: 206
Lot: 206
MEHMED REŞAD 1327/6 GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL
Lot No: 207
Lot: 207
MEHMED REŞAD 1327/6H ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 10 KURUŞ ÇÇT(+)
Lot No: 208
Lot: 208
MEHMED REŞAD 1327/6H ''MISIR BASKI'' GÜMÜŞ 10 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 209
Lot: 209
MEHMED REŞAD 1327/7 ''EL GAZİ'' GÜMÜŞ 5 KURUŞ NGC MS64 ÇİL
Lot No: 210
Lot: 210
MEHMED REŞAD 1327/7 GÜMÜŞ 10 KURUŞ NGC MS64 ÇİL
Lot No: 211
Lot: 211
MEHMED REŞAD 1327/8 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇİL-KALIP İZİ MEVCUT ÇİZİK YOK
Lot No: 212
Lot: 212
MEHMED REŞAD 1327/8 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇİL
Lot No: 213
Lot: 213
MEHMED REŞAD 1327/8 GÜMÜŞ 20 KURUŞ NGC MS62 ÇİL
Lot No: 214
Lot: 214
MEHMED REŞAD 1327/9 GÜMÜŞ 20 KURUŞ NGC MS62 ÇİL
Lot No: 215
Lot: 215
MEHMED REŞAD 1327/1 ''BURSA BASKI'' GÜMÜŞ 2 KURUŞ ÇİL-R= TEK NADİR / 2018 YILI OSMANLI MADENİ PARALAR KATALOĞU SATIŞ FİYATI: 45 DOLAR
Lot No: 216
Lot: 216
V. MURAD 1293/1 GÜMÜŞ 20 KURUŞ ÇÇT(+)-R= TEK NADİR / 2018 YILI OSMANLI MADENİ PARALAR KATALOĞU SATIŞ FİYATI: 90 DOLAR
Lot No: 217
Lot: 217
VAHDETTİN 1336/1 GÜMÜŞ 5 KURUŞ NGC AU DETAILS ÇİLALTI-RRR= NADİR
Lot No: 218
Lot: 218
ABDÜLMECİD 1255/19 BAKIR 40 PARA ÇÇT(+)
Lot No: 233
Lot: 233
1928 YILI 25 KURUŞ NGC MS63 ÇİL
Lot No: 234
Lot: 234
1946 YILI 25 KURUŞ NGC MS64 ÇİL
Lot No: 235
Lot: 235
1948 YILI 2,5 KURUŞ NGC MS65 ÇİL
Lot No: 236
Lot: 236
1967 YILI 25 KURUŞ NGC AU55 ÇİLALTI-TABUT BASKI ERÖR / NADİR
Lot No: 237
Lot: 237
1974 YILI 5 KURUŞ NGC MS63 RB ÇİL- KOZALAKSIZ
Lot No: 238
Lot: 238
1979 YILI 2,5 TL NGC MS 64 ÇİL-TOP POP / NOKTALI / %10 TABUT
Lot No: 239
Lot: 239
1928 YILI 25 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 240
Lot: 240
1934 YILI 100 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİLALTI
Lot No: 241
Lot: 241
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 242
Lot: 242
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 243
Lot: 243
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇİLALTI
Lot No: 244
Lot: 244
1928 YILI 10 KURUŞ NGC XF DETAILS-NADİR
Lot No: 245
Lot: 245
1928 YILI 100 PARA NGC AU DETAILS-NADİR
Lot No: 246
Lot: 246
1937 YILI 1 TL GÜMÜŞ MGC VF DETAILS
Lot No: 247
Lot: 247
1939 YILI 1 TL GÜMÜŞ MGC XF DETAILS
Lot No: 248
Lot: 248
1940 YILI 1 TL GÜMÜŞ MGC XF DETAILS
Lot No: 249
Lot: 249
1941 YILI 1 TL GÜMÜŞ MGC VF DETAILS
Lot No: 250
Lot: 250
1341 (1925) YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 251
Lot: 251
1341(1925) YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 252
Lot: 252
1926 YILI 100 PARA ÇİL
Lot No: 253
Lot: 253
1928 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 254
Lot: 254
1928 YILI 25 KURUŞ ÇİL-LEKELİ
Lot No: 255
Lot: 255
1928 YILI 5 KURUŞ TEMİZ-NADİR
Lot No: 256
Lot: 256
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 257
Lot: 257
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 258
Lot: 258
1934 YILI GÜMÜŞ 100 KURUŞ ÇÇT
Lot No: 259
Lot: 259
1935 YILI 25 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 260
Lot: 260
1935 YILI 25 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 261
Lot: 261
1935 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 262
Lot: 262
1935 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 263
Lot: 263
1935 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 264
Lot: 264
1936 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 265
Lot: 265
1936 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 266
Lot: 266
1937 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 267
Lot: 267
1938 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 268
Lot: 268
1938 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 269
Lot: 269
1939 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 270
Lot: 270
1940 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 271
Lot: 271
1940 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 272
Lot: 272
1941 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 273
Lot: 273
1941 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 274
Lot: 274
1941 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 275
Lot: 275
1942 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 276
Lot: 276
1942 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 277
Lot: 277
1943 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 278
Lot: 278
1943 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 279
Lot: 279
1943 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 280
Lot: 280
1944 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 281
Lot: 281
1944 YILI 1 KURUŞ ÇİL
Lot No: 282
Lot: 282
1944 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 283
Lot: 283
1946 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 284
Lot: 284
1947 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL-ÇATLAK PUL
Lot No: 285
Lot: 285
1947 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 286
Lot: 286
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 287
Lot: 287
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 288
Lot: 288
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 289
Lot: 289
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 290
Lot: 290
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 291
Lot: 291
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 292
Lot: 292
1948 YILI 2,5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 293
Lot: 293
1949 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 294
Lot: 294
1949 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 295
Lot: 295
1949 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 296
Lot: 296
1950 YILI 2,5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 297
Lot: 297
1950 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 298
Lot: 298
1950 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 299
Lot: 299
1950 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 300
Lot: 300
1950 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 301
Lot: 301
1951 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 302
Lot: 302
1951 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 303
Lot: 303
1951 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 304
Lot: 304
1957 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 305
Lot: 305
1955 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 306
Lot: 306
1955 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 307
Lot: 307
1955 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 308
Lot: 308
1955 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 309
Lot: 309
1955 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 310
Lot: 310
1955 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 311
Lot: 311
1955 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 312
Lot: 312
1955 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 313
Lot: 313
1955 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 314
Lot: 314
1955 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 315
Lot: 315
1956 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 316
Lot: 316
1956 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 317
Lot: 317
1956 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 318
Lot: 318
1956 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 319
Lot: 319
1956 YILI 10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 320
Lot: 320
1956 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 321
Lot: 321
1956 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 322
Lot: 322
1956 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 323
Lot: 323
1956 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 324
Lot: 324
1956 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 325
Lot: 325
1956 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 326
Lot: 326
1956 YILI 5 KURUŞ ÇİL-DARPTAN KAYNAKLI İZ MEVCUT
Lot No: 327
Lot: 327
2 ADET 1944-46 YILI 25 KURUŞ ÇİL
Lot No: 328
Lot: 328
1955 YILI 5-10 KURUŞ ÇİL
Lot No: 329
Lot: 329
2 ADET 1951 YILI 1 KURUŞ ÇİL-NOKTASIZ / KÜÇÜK + BÜYÜK DELİK
Lot No: 330
Lot: 330
1940 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇÇT(+)
Lot No: 331
Lot: 331
1948 YILI 1 TL GÜMÜŞ ÇİL
Lot No: 332
Lot: 332
1934 YILI 100 KURUŞ GÜMÜŞ ÇT(++)
Lot No: 333
Lot: 333
2015 YILI ÇEYREK ALTIN TEK YÜZ BASKI ERÖRLÜ-22 Ayar 1,74 gr.
Lot No: 334
Lot: 334
ATA ÇEYREK ALTIN TEK YÜZ BASKI ERÖRLÜ-22 Ayar 1,74 gr.
Lot No: 335
Lot: 335
1951 YILI 5 KURUŞ ÇİL
Lot No: 336
Lot: 336
1936 YILI 50 KURUŞ GÜMÜŞ ÇT(+)
Lot No: 341
Lot: 341
İRAN 1992-93 YILLARI 5'Lİ MADENİ PARA SETİ PRESLİ FÖY VE KARTON MUHAFAZASINDA
Lot No: 342
Lot: 342
KANADA 1973 YILI 5 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-24,3 gr
Lot No: 343
Lot: 343
2016 YILI KAZAKİSTAN 500 TENGE HATIRA GÜMÜŞ BAR ORİJİNAL KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 344
Lot: 344
ALMANYA 1972 YILI 10 MARK HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-15,6 gr.
Lot No: 345
Lot: 345
ALMANYA 1974 YILI 5 MARK HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-11,2 gr.
Lot No: 346
Lot: 346
ALMANYA 1979 YILI 5 MARK HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-11,2 gr.
Lot No: 347
Lot: 347
ALMANYA 1989 YILI ''BERLİN 700. YILI'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON ÇİL-23,2 gr.
Lot No: 348
Lot: 348
ALMANYA 1990 YILI ADALET VE ÖZGÜRLÜK GÜMÜŞ MADALYON-20 gr. / 40 mm
Lot No: 349
Lot: 349
AMERİKA 1880 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİL-26,9 gr.
Lot No: 350
Lot: 350
AMERİKA 1887 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇÇT-26,6 gr. / KENARDA DARBE İZLERİ MEVCUT
Lot No: 351
Lot: 351
AMERİKA 1889 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİLALTI-26,7 gr.
Lot No: 352
Lot: 352
AMERİKA 1922 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİLALTI-26,8 gr.
Lot No: 353
Lot: 353
AMERİKA 1922 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİLALTI-26,7 gr.
Lot No: 354
Lot: 354
AMERİKA 1922 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİLALTI-26,8 gr.
Lot No: 355
Lot: 355
AMERİKA 1924 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİL-26,7 gr.
Lot No: 356
Lot: 356
AMERİKA 1982 YILI YARIM DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-12,4 gr.
Lot No: 357
Lot: 357
AMERİKA 1992 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-31,4 gr.
Lot No: 358
Lot: 358
AMERİKA 2011 YILI 1 DOLAR GÜMÜŞ ÇİL-31,4 gr.
Lot No: 359
Lot: 359
AMERİKA 2023 YILI 1 DOLAR HATIRA ''FİLİSTİN VAROLMA HAKKI'' HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA AHŞAP KUTUSUNDA-31,4 gr. / SERTİFİKALI / RENKLİ BASKI
Lot No: 360
Lot: 360
AVUSTURALYA 2005 YILI 50 CENT HATIRA GÜMÜŞ ÇİLALTI-16,1 gr.
Lot No: 361
Lot: 361
AVUSTURYA 1974 YILI 50 ŞİLİN HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-20 gr.
Lot No: 362
Lot: 362
AVUSTURYA 1978 YILI 100 ŞİLİN HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-23,9 gr.
Lot No: 363
Lot: 363
AZERBAYCAN 2015 YILI TANAP PROJESİ 5 MANAT HATIRA GÜMÜŞ ORİJİNAL KUTUSUNDA-SERTİFİKALI 31,21 gr.
Lot No: 364
Lot: 364
COOK ADALARI 1989 YILI 50 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-28,4 gr.
Lot No: 365
Lot: 365
COOK ADALARI 2002 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-19,8 gr.
Lot No: 366
Lot: 366
ÇEKOSLAVAKYA 1937 YILI 20 KORUN HATIRA GÜMÜŞ ÇT(+)-11,8 gr.
Lot No: 367
Lot: 367
ÇEKOSLAVAKYA 1949 YILI 100 KORUN HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-14,1 gr.
Lot No: 368
Lot: 368
ÇİN 1988 YILI 5 YUAN HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-29,9 gr.
Lot No: 369
Lot: 369
DOĞU AFRİKA 1924 YILI 1 ŞİLİN GÜMÜŞ ÇÇT(+)-7,7 gr.
Lot No: 370
Lot: 370
FİLİPİNLER 1961 YILI 1 PESO HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-26,5 gr.
Lot No: 371
Lot: 371
FRANSA 1965 YILI 10 FRANK HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-25 gr.
Lot No: 372
Lot: 372
FRANSA 1974 YILI 50 FRANK GÜMÜŞ ÇİLALTI-29,9 gr.
Lot No: 373
Lot: 373
FRANSA 1979 YILI 50 FRANK GÜMÜŞ ÇÇT(++)-29,9 gr.
Lot No: 374
Lot: 374
FRANSA 2003 YILI 1,5 EURO HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-22,3 gr.
Lot No: 375
Lot: 375
FRANSIZ RESSAM JEAN HONORE FRAGONARD ''SALINCAK'' TABLOSU TEMALI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON ÇİL-65,5 gr.
Lot No: 376
Lot: 376
GUERNSEY 1978 YILI 25 PENCE HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-28,4 gr.
Lot No: 377
Lot: 377
İRLANDA 1966 YILI 1 ŞİLİN GÜMÜŞ ÇİL-18,2 gr.
Lot No: 378
Lot: 378
İSRAİL 1973 YILI 5 ŞEKEL GÜMÜŞ ÇİL-20 gr.
Lot No: 379
Lot: 379
İSRAİL 1975 YILI 25 ŞEKEL HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-26,2 gr.
Lot No: 380
Lot: 380
İSVEÇ 1935 YILI 5 KRON GÜMÜŞ ÇİL-25,1 gr.
Lot No: 381
Lot: 381
İSVİÇRE 1978 YILI ST PİERRE KATEDRALİ HATIRA GÜMÜŞ MADALYON ÇİL-15 gr.
Lot No: 382
Lot: 382
İSVİÇRE 1989 YILI ''EMMEN ŞEHRİ 850. YILI'' 1 THALER HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-14,8 gr.
Lot No: 383
Lot: 383
KAMERUN 2023 YILI 1.000 FRANK HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ RUTENYUM KAPLAMA, ÖZEL STANDINDA-31,1 gr. / SERTİFİKALI
Lot No: 384
Lot: 384
KANADA 1958 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİLALTI-23,3 gr.
Lot No: 385
Lot: 385
KANADA 1974 YILI 5 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-24,2 gr.
Lot No: 386
Lot: 386
KANADA 1974 YILI 5 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-24,4 gr.
Lot No: 387
Lot: 387
KANADA 1975 YILI 5 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-24,1 gr.
Lot No: 388
Lot: 388
KANADA 1982 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-23,4 gr.
Lot No: 389
Lot: 389
KANADA 1983 YILI 7'Lİ MADENİ PARA SETİ KRALİYET DARPHANESİ ORJİNAL KUTUSUNDA
Lot No: 390
Lot: 390
KANADA 1988 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-23,3 gr.
Lot No: 391
Lot: 391
LÜBNAN 2013 YILI HATIRA ZODYAK BURCU GÜMÜŞ 5 LİVRE KUTUSUNDA-SERFİTİKALI
Lot No: 392
Lot: 392
MEKSİKA 1953 YILI 5 PESO HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-27,9 gr.
Lot No: 393
Lot: 393
MISIR 1970 IYLI 1 POUND HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-24,8 gr.
Lot No: 394
Lot: 394
MISIR 1986 YILI 5 POUND HATIRA GÜMÜŞ ÇİLALTI-17,6 gr.
Lot No: 395
Lot: 395
PERU 1974 YILI 200 SOLES HATIRA GÜMÜŞ ÇÇT-22,3 gr.
Lot No: 396
Lot: 396
PORTEKİZ 2000 YILI 1.000 ESCUDO HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-27 gr.
Lot No: 397
Lot: 397
ROMANYA 1941 YILI 500 LEİ HATIRA GÜMÜŞ ÇİLALTI-24,9 gr.
Lot No: 398
Lot: 398
SAN MARİNO 1980 YILI 1.000 LİRET HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-14,7 gr.
Lot No: 399
Lot: 399
YENİ ZELANDA 1985 YILI 1 DOLAR HATIRA GÜMÜŞ ÇİL-27,4 gr.
Lot No: 400
Lot: 400
1979 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL MS66 ÇİL-EN YÜKSEK DERECELİ 2. PARA
Lot No: 401
Lot: 401
1980 YILI KALKINMA İÇİN BALIKÇILIK 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-YAZILI KENAR
Lot No: 402
Lot: 402
1999 YILI ŞARAPÇILIK 50.000 TL FAO DARPHANE HATIRA ALÜMİNYUM QUADRUM KAPSÜLÜNDE-SERTİFİKALI
Lot No: 403
Lot: 403
1980 YILI KALKINMA İÇİN BALIKÇILIK 5 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA BAKIR-SERTİFİKALI
Lot No: 404
Lot: 404
1980 YILI KÖYLÜ KADININI KALKINDIRMA 1 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL-SERTİFİKALI
Lot No: 405
Lot: 405
1974-75 YILLARI SABAN KILIÇTAN ÜSTÜNDÜR 10 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA BAKIR + ALÜMİNYUM
Lot No: 406
Lot: 406
1979-80 YILLARI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK + KÖYLÜ KADININI KALKINDIRMA 1-10-50 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA BAKIR + AKMONİTAL-1 KURUŞ 1979 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK
Lot No: 407
Lot: 407
1978 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 50 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 408
Lot: 408
1978 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 1 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 409
Lot: 409
1977 YILI HERKESE EKMEK VE KONUT 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-YAZILI KENAR
Lot No: 410
Lot: 410
1977 YILI HERKESE EKMEK VE KONUT 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-YAZILI KENAR
Lot No: 411
Lot: 411
1980 YILI KALKINMA İÇİN BALIKÇILIK 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 412
Lot: 412
1977 YILI HERKESE EKMEK VE KONUT 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 413
Lot: 413
1981 YILI DÜNYA BESİN GÜNÜ 20 TL FAO DARPHANE HATIRA ALÜMİNYUM QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 414
Lot: 414
1980 YILI KALKINMA İÇİN BALIKÇILIK 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-YAZILI KENAR
Lot No: 415
Lot: 415
1976 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 416
Lot: 416
1979 YILI SABAN KILIÇTAN ÜSTÜNDÜR 50 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 417
Lot: 417
1978 YILI SABAN KILIÇTAN ÜSTÜNDÜR 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 418
Lot: 418
1978 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 2,5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-YAZILI KENAR
Lot No: 419
Lot: 419
1976 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 420
Lot: 420
1975 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK 5 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA ALÜMİNYUM QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 421
Lot: 421
1978 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 50 KURUŞ DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 422
Lot: 422
1960 YILI İHTİLAL 10 TL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 423
Lot: 423
1991 YILI YUNUS EMRE SEVGİ YILI DARPHANE HATIRA NİKEL QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 424
Lot: 424
1979 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK 5 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 425
Lot: 425
1976 YILI KADININ SÜSÜ KÜLTÜR VE ERDEM OLMALIDIR 10 KURUŞ DARPHANE HATIRA ALÜMİNYUM QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 426
Lot: 426
1979 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK 1 KURUŞ FAO DARPHANE HATIRA ALÜMİNYUM QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 427
Lot: 427
1979 YILI SABAN KILIÇTAN ÜSTÜNDÜR 1 TL FAO DARPHANE HATIRA AKMONİTAL QUADRUM KAPSÜLÜNDE-TIRTIKLI KENAR
Lot No: 428
Lot: 428
1998 YILI ATATÜRK 2 EURO DARPHANE HATIRA NİKEL-SERTİFİKALI
Lot No: 429
Lot: 429
1998 YILI ATATÜRK 2 EURO DARPHANE HATIRA NİKEL-SERTİFİKALI
Lot No: 430
Lot: 430
1998 YILI ATATÜRK 2 EURO DARPHANE HATIRA NİKEL-SERTİFİKALI
Lot No: 431
Lot: 431
1978 YILI MEVLANA 705. VUSLAT YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ QUADRUM KAPSÜLÜNDE
Lot No: 432
Lot: 432
1985 YILI FAO'NUN 40. YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 433
Lot: 433
1992 YILI YAHUDİ GÖÇÜNÜN 500. YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 434
Lot: 434
1988 YILI MİMAR SİNAN 400. ANMA YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 435
Lot: 435
1987 YILI DÜNYA KONUT YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 436
Lot: 436
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI 100 TL DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 437
Lot: 437
1983 YILI DÜNYADA BASILAN İLK PARA ‘’ LİDYA M.Ö. 640 ’’ 500 TL DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 438
Lot: 438
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI 100 TL DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 439
Lot: 439
2006 YILI TCDD 150. YIL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI / 200 adedi T.C.D.D. Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmıştır.
Lot No: 440
Lot: 440
2021 YILI 2020-2021 SEZONU ŞAMİYONU BEŞİKTAŞ ''16. ŞAMPİYONLUK'' DARPHANE HATIRA HATIRA-SERTİFİKALI
Lot No: 441
Lot: 441
2021 YILI MALAZGİRT ZAFERİNİN 950. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 442
Lot: 442
2010 YILI ERTUĞRUL FIRKATEYNİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 443
Lot: 443
2015 YILI ERTUĞRUL FIRKATEYNİ'NİN JAPONYA SEYRİNİN 125. YILDÖNÜMÜ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 444
Lot: 444
2022 YILI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA DARPHANE HATIRA BRONZ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 445
Lot: 445
2023 YILI AYŞE HAFSA VALİDE SULTAN KÜLLİYESİ CAMİİ 500. YIL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 446
Lot: 446
2001 YILI 23 NİSAN " 5.000.000 LİRA " DARPHANE HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 447
Lot: 447
2023 YILI MEVLANA CELALEDDİN RUMİ 750. VUSLAT YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 448
Lot: 448
2019 YILI AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ KURULUŞUNUN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 461
Lot: 461
1936-50 YILI NOSTALJİ DARPHANE GÜMÜŞ MADENİ PARA SETİ
Lot No: 462
Lot: 462
2023 YILI DARPHANE MADENİ PARA SETİ
Lot No: 463
Lot: 463
2022 YILI GÜNEŞ SİSTEMİ “GEZEGENLER“ 10’LU DARPHANE HATIRA PARA SETİ ÖZEL PORTFÖYÜNDE
Lot No: 464
Lot: 464
2023 YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ KADİFE KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 465
Lot: 465
2009 YILI TEDAVÜL PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ PARA SETİ AKRİLİK STAND VE AHŞAP KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 466
Lot: 466
2000 YILI 3 LÜ NOSTALJİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ PARA SETİ KADİFE KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 467
Lot: 467
2015 YILI 16 TÜRK DEVLETİ DARPHANE HATIRA PARA SETİ DARPHANE KİTİNDE
Lot No: 468
Lot: 468
2015 YILI ÇANAKKALE ZAFERİNDE TÜRK DONANMASI DARPHANE HATIRA BRONZ PARA SETİ KADİFE KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 469
Lot: 469
2019 YILI AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ KURULUŞUNUN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 470
Lot: 470
2021 YILI MEHMET AKİF ERSOY " İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI " DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 471
Lot: 471
2019 YILI ATATÜRKÜN SAMSUNA ÇIKIŞININ 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 472
Lot: 472
2013 YILI XVII. AKDENİZ OYUNLARI (Mersin) DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 473
Lot: 473
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 474
Lot: 474
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ
Lot No: 475
Lot: 475
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 476
Lot: 476
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 477
Lot: 477
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 478
Lot: 478
2022 YILI KORONAVİRÜS " İYİ Kİ VARSINIZ " DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 479
Lot: 479
2022 YILI 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇILIŞI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 480
Lot: 480
2023 YILI MEVLANA CELALEDDİN RUMİ 750. VUSLAT YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 481
Lot: 481
2020 YILI YEŞİLAY'IN KURULUŞUNUN 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 482
Lot: 482
2020 YILI GASTRONOMİ ŞEHRİ ''AFYONKARAHİSAR'' DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 483
Lot: 483
2021 YILI GAZİANTEP GAZİLİK ÜNVANI 100. YILI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 484
Lot: 484
2016 YILI ORHUN ANITLARI DARPHANE HATIRA BRONZ-SERTİFİKALI
Lot No: 485
Lot: 485
2010 YILI İSTANBUL'DAKİ ANTİK KENTLER VE PARALARI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ KAPLAMA MADALYON
Lot No: 486
Lot: 486
1998 YILI TEMA 5. YILI ( TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN ) DARPHANE HATIRA PİRİNÇ-SERTİFİKALI
Lot No: 487
Lot: 487
2020 YILI GASTRONOMİ ŞEHRİ ''AFYONKARAHİSAR'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 488
Lot: 488
2001 YILI 23 NİSAN " 5.000.000 LİRA " DARPHANE HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ KAPLAMA KADİFE KESESİNDE
Lot No: 489
Lot: 489
1960 YILI İHTİLAL 10 TL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 490
Lot: 490
1979 YILI AİLE PLANLAMASI HERKES İÇİN YİYECEK 150 TL FAO DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-KENAR TIRTIKLI
Lot No: 491
Lot: 491
1980 YILI KÖYLÜ KADININI KALKINDIRMA 50 TL FAO DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-KENAR TIRTIKLI
Lot No: 492
Lot: 492
1971 YILI 26 AĞUSTOS 1071 MALAZGİRT ZAFERİNİN 900. YILI " ALPARSLAN " DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 493
Lot: 493
1978 YILI MEVLANA 705. VUSLAT YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 494
Lot: 494
2005 YILI 23. ÜNİVERSİTE OYUNLARI İZMİR DARPHANE HATIRA BİMETAL PORTFÖYÜNDE-MAVİ PORTFÖY
Lot No: 495
Lot: 495
1992 YILI YAHUDİ GÖÇÜNÜN 500. YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 496
Lot: 496
1991 YILI YUNUS EMRE SEVGİ YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 497
Lot: 497
1987 YILI DÜNYA KONUT YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 498
Lot: 498
2002 YILI YUNUS EMRE DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 499
Lot: 499
1985 YILI FAO'NUN 40. YILI DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 500
Lot: 500
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI 100 TL DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 501
Lot: 501
1998 YILI HASAN ALİ YÜCEL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 502
Lot: 502
1998 YILI GALATA KULESİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Euro Serisi No: 5 "
Lot No: 503
Lot: 503
1996 YILI AKDENİZ FOKU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Korunan Doğa Serisi No: 4 "
Lot No: 504
Lot: 504
1997 YILI MYRA'LI AZİZ NOEL BABA DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Euro Serisi No: 1 "
Lot No: 505
Lot: 505
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI İSPANYA ''TOPA VURAN'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 506
Lot: 506
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI İSPANYA ''TOPA VURAN'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 507
Lot: 507
1982 YILI DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI İSPANYA ''TOPA VURAN'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 508
Lot: 508
1985 YILI IX. DÜNYA ORMANCILIK KONFERANSI ''MEKSİKA'' DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 509
Lot: 509
1984 YILI KADINLARIN ON YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 510
Lot: 510
2022 YILI ADİLE NAŞİT DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ '' Geleneksel Türk Tiyatrosu Serisi No: 7''
Lot No: 511
Lot: 511
1985 YILI DÜNYA GENÇLİK YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 512
Lot: 512
1997 YILI XI. DÜNYA ORMANCILIK KONGRESİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 513
Lot: 513
1998 YILI CUMHURİYET VE 2000 DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 514
Lot: 514
1993 YILI ÇAYKOVSKİY 100. ÖLÜM YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 515
Lot: 515
1992 YILI ROSSİNİ 200. DOĞUM YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 516
Lot: 516
1995 YILI FAO 50. YIL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 517
Lot: 517
2001 YILI MİMAR KOCA SİNAN DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 518
Lot: 518
2008 YILI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL'UN FETHİNİN 555. YILI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON
Lot No: 519
Lot: 519
1999 YILI FETHİYE KALYONU " NORMAL BASKI " DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Gemiler ve Kâşifler serisi No: 4 "
Lot No: 520
Lot: 520
2017 YILI DARPHANE'NİN 550. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ (VİDALI BASKI PRESİ) DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 521
Lot: 521
1994 YILI ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ'NİN YÜZÜNCÜ YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 522
Lot: 522
1988 YILI YAZ OLİMPİYATLARI ‘’SEUL- GÜNEY KORE’’ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-PARLAK BASKI
Lot No: 523
Lot: 523
1999 YILI BOĞAZİÇİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Euro Serisi No: 7 "
Lot No: 524
Lot: 524
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 525
Lot: 525
2008 YILI TERAZİ BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 526
Lot: 526
2008 YILI KOVA BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 527
Lot: 527
2008 YILI ASLAN BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 528
Lot: 528
2008 YILI OĞLAK BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 529
Lot: 529
2008 YILI İKİZLER BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 530
Lot: 530
2008 YILI BOĞA BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 531
Lot: 531
2008 YILI YAY BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 532
Lot: 532
2008 YILI AKREP BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 533
Lot: 533
2008 YILI BAŞAK BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 534
Lot: 534
2008 YILI BALIK BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 535
Lot: 535
2008 YILI KOÇ BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 536
Lot: 536
2008 YILI YENGEÇ BURCU DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 537
Lot: 537
2003 YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 80.YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 538
Lot: 538
1999 YILI BOĞAZİÇİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Euro Serisi No: 4 "-SERTİFİKALI
Lot No: 539
Lot: 539
2000 YILI BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİNYIL ZİRVESİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 540
Lot: 540
2000 YILI CLINTON'UN (ABD BAŞKANI) TÜRKİYE ZİYARETİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 541
Lot: 541
2008 YILI YAHYA KEMAL BEYATLI ÖLÜMÜNÜN 50. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 542
Lot: 542
1999 YILI ATATÜRK'ÜN SAMSUNA ÇIKIŞI 80. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI / 100 adedi TÜRK cumhuriyetlerine gönderilmiştir.
Lot No: 543
Lot: 543
1998 YILI CUMHURİYET VE GENÇLİK DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 544
Lot: 544
1997 YILI BARBAROS HAYREDDİN PAŞA DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Gemiler ve Kâşifler Serisi No: 3 "-SERTİFİKALI
Lot No: 545
Lot: 545
1997 YILI HEZARFEN AHMET ÇELEBİ " 1. DÜNYA HAVA OYUNLARI " DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 546
Lot: 546
2021 YILI MALAZGİRT ZAFERİNİN 950. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 547
Lot: 547
2021 YILI BATI HUN DEVLETİ DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Türk Devletleri Serisi No: 2 "-SERTİFİKALI
Lot No: 548
Lot: 548
2021 YILI YILDIZ KENTER DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ '' Geleneksel Türk Tiyatrosu Serisi No:6 ''-SERTİFİKALI
Lot No: 549
Lot: 549
2021 YILI KAZAKİSTAN BAĞIMSIZLIĞININ 30. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 550
Lot: 550
2022 YILI 2. MURAD DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Osmanlı Padişahları Serisi No: 6 "-SERTİFİKALI
Lot No: 551
Lot: 551
2022 YILI ADNAN MENDERES DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Cumhuriyet Dönemi Türk Siyasetçileri Serisi No: 2 "-SERTİFİKALI
Lot No: 552
Lot: 552
2023 YILI LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ '' Türk Spor İnsanları Serisi No: 3''-SERTİFİKALI
Lot No: 553
Lot: 553
2023 YILI AZİZİYE CAMİİ-KARATAY DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Camiler Serisi No: 3 "-SERTİFİKALI
Lot No: 554
Lot: 554
2021 YILI BİLGE TONYUKUK ABİDESİNİN DİKİLİŞİNİN 1300. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 555
Lot: 555
2022 YILI GÜL BABA DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 556
Lot: 556
2024 YILI SÜLEYMAN DEMİREL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ " Cumhuriyet Dönemi Türk Siyasetçileri Serisi No: 4 "-SERTİFİKALI
Lot No: 557
Lot: 557
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 558
Lot: 558
2022 YILI BÜYÜK TAARRUZ'UN 100. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 559
Lot: 559
1994 YILI AMERİKA DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI-2 (TOPA VURAN) DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ PULLU DAMGALI İLK GÜN ZARFINDA
Lot No: 560
Lot: 560
1991 YILI 1990-1991 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ HATIRA GÜMÜŞ MADALYON
Lot No: 561
Lot: 561
100 ADET 2020 YILI MECLİS 1 TL DARPHANE HATIRA BİMETAL
Lot No: 562
Lot: 562
1983 YILI DÜNYADA BASILAN İLK PARA ‘’ LİDYA M.Ö. 640 ’’ DARPHANE HATIRA NİKEL
Lot No: 563
Lot: 563
1960 YILI İHTİLAL 10 TL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ
Lot No: 564
Lot: 564
2024 YILI KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50. YILDÖNÜMÜ 5 TL DARPHANE HATIRA / TEDAVÜL BİMETAL
Lot No: 565
Lot: 565
2023 YILI NASREDDİN HOCA " TARTI " DARPHANE HATIRA BRONZ " Masal Kahramanları serisi No: 8 "-SERTİFİKALI
Lot No: 566
Lot: 566
TÜRKİYE HOLLANDA DOSTLUK ANTLAŞMASI'NIN 100. YILI DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 567
Lot: 567
2021 YILI MERSİN BALIĞI DARPHANE HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 568
Lot: 568
2023 YILI NASREDDİN HOCA " TARTI " DARPHANE HATIRA BRONZ " Masal Kahramanları serisi No: 8 "-SERTİFİKALI
Lot No: 569
Lot: 569
2021 YILI MERSİN BALIĞI DARPHANE HATIRA OKSİDE GÜMÜŞ-SERTİFİKALI
Lot No: 570
Lot: 570
2024 YILI 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LİG ŞAMPİYONU GALATASARAY DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA ORİJİNAL KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 571
Lot: 571
2024 YILI 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LİG ŞAMPİYONU GALATASARAY DARPHANE HATIRA OKSİDE BRONZ ORİJİNAL KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 572
Lot: 572
2024 YILI 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LİG ŞAMPİYONU GALATASARAY DARPHANE HATIRA OKSİDE BRONZ ORİJİNAL KUTUSUNDA-SERTİFİKALI
Lot No: 573
Lot: 573
2023 YILI TÜRKİYENİN OTOMOBİL GİRİŞİM GRUBU TOGG DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 574
Lot: 574
2023 YILI TÜRKİYENİN OTOMOBİL GİRİŞİM GRUBU TOGG DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN KAPLAMA-SERTİFİKALI
Lot No: 575
Lot: 575
MEHMED REŞAD 6 AĞUSTOS 1332 YILI 1 LİRA M HARFİ PMG 64 ÇİL
Lot No: 576
Lot: 576
MEHMED REŞAD 4 ŞUBAT 1332 YILI 1/2 LİRA SERİ''F'' ÇÇT(+)-NATUREL / BORDÜRLERDE LEKELER MEVCUT
Lot No: 577
Lot: 577
MEHMED REŞAD 6 AĞUSTOS 1332 YILI 1 LİRA Q HARFİ ÇT(++)-TALAT - JANKO İMZALI / ALT BORDÜRDE 1,5 cm GİZLİ BANTLA BİRLEŞTİRİLMİŞ
Lot No: 579
Lot: 579
VAHDETTİN 28 MART 1334 YILI 10 LİRA " KANADA BASKI ÇİL-SARARMA MEVCUT
Lot No: 580
Lot: 580
ABDÜLHAMİD 1877 YILI 100 KURUŞ SERİ15 PMG 58 ÇİLALTI(+)-YUSUF MÜHÜRLÜ
Lot No: 581
Lot: 581
MEHMED REŞAD 18 KANUN-İ EVVEL 1331 YILI 1/4 LİRA SERİ''E'' ÇT-TALAD - H.CAHİD İMZALI
Lot No: 582
Lot: 582
MEHMED REŞAD 30 MART 1331 YILI 1 LİRA C HARFİ ÇT(++)-TALAT - H.CAHİD İMZALI / SAĞ VE SOL BORDÜRDE 2 cm AÇILMA MEVCUT
Lot No: 583
Lot: 583
5. EMİSYON 2. TERTİP 100 TL J2 MGC 35 ÇT
Lot No: 584
Lot: 584
5. EMİSYON 1.000 TL E9 ÇT
Lot No: 585
Lot: 585
2. EMİSYON 50 KURUŞ B30 PMG 40 ÇÇT
Lot No: 586
Lot: 586
2. EMİSYON 50 KURUŞ B30 PMG 55 ÇİLALTI
Lot No: 587
Lot: 587
2. EMİSYON BATAN GEMİ 50 KURUŞ A25 ÇİL(-)-EZİK MEVCUT
Lot No: 588
Lot: 588
3. EMİSYON 2,5 TL A43 ÇT
Lot No: 589
Lot: 589
5. EMİSYON 1. TERTİP 5 TL C13 PMG 64 ÇİL
Lot No: 590
Lot: 590
5. EMİSYON 2. TERTİP 2,5 TL U13 PMG 64EPQ ÇİL
Lot No: 591
Lot: 591
5. EMİSYON 4. TERTİP 5 TL H18 PMG 65EPQ ÇİL
Lot No: 592
Lot: 592
5. EMİSYON 4. TERTİP 5 TL I39 PMG 58EPQ ÇİLALTI (+)
Lot No: 593
Lot: 593
5. EMİSYON 5. TERTİP 50 TL F03 ÇT(++)-TEMİZLEME MEVCUT
Lot No: 594
Lot: 594
5. EMİSYON 6. TERTİP 10 TL A37 MGC 66HPQ ÇİL
Lot No: 595
Lot: