• Cancel
    Filter
Filter

⏳ 2 KASIM - ÖZEL KARMA NÜMİSMATİK MÜZAYEDESİ

Saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Komisyon Oranı: %15+KDV

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA " 1.

" GÜNÜDÜR.

KREDİ KARTI KOMİSYONU %5

DİKKAT: CANLI MÜZAYEDE İLE SONLANACAKTIR.

Currency Converter:
Lot: 3 » Madalya & Madalyon

1973 YILI DENİZ HARP OKULU VE DENİZ LİSESİ 200. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ HATIRA BRONZ MADALYON

Deniz Harp Okulu'nun temelini 1773 yılında Osmanlı Sultanı III. Mustafa döneminde kurulan Tersane Hendesehanesi adı verilen okul oluşturmuştur. Bu okulun kurulması için dönemin Kaptan-ı Deryası Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın emrinde Baron de Tott görevlendirilmiştir. Eğitim ilk olarak yaşlı denizcilere verilmiştir. Sultan III. Mustafa ve Baron de Tott zaman içinde eğitimin geliştirilmesini kararlaştırmışlardır. Bu okul, tam olarak bir okul mahiyyetinde olmamış, üç aylık bir kurs vazifesi görmüştür. Bundan sonra, yine Baron de Tott ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın çalışmaları sonucunda Kasımpaşa'da bulunan Tersane-i Amire'nin Darağacı adı verilen bölgesinde 1776 Şubatında Hendesehane-i Bahri adlı başka bir okul açılmıştır. Okulun eğitim süresi 3 yıl olmuştur. Okulun adı, 1784'te Mühendishane-i Bahr-i Hümayun olarak değiştirilmiş ve yeni bir binaya taşınmıştır. Okul, 1795'te iki bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde, Güverte Subayları; İkinci Bölümde, Gemi İnşa Subaylarının eğitimi verilmiştir. 1822 yılında okul, Tersane'nin Parmakkapı bölgesinde bulunan başka bir binaya taşınmıştır. 1838 yılında Güverte Subaylarının yetiştirildiği bölüm Heybeliada'daki Kalyoncu Kışlasına taşınmıştır. 1850'de okulun diğer bölümü de Heybeliada'daki Bahriye Kışlasına taşınmıştır. Tanzimat dönemi ile birlikte okulun eğitim sistemi İngiliz usulü düzenlenmiştir. Bu dönemde okulun bir adı mevcut olmayıp pek çok isimle anılmıştır. Bunlar; Mekteb-i Bahriye, Mekteb-i Bahriye-i Şahane, Mekteb-i Fünun-i Bahriye, Mekteb-i Fünun-i Bahriye-i Şahane.

Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132 gr.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 4 » Madalya & Madalyon

1973 YILI DENİZ HARP OKULU VE DENİZ LİSESİ 200. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA

Deniz Harp Okulu'nun temelini 1773 yılında Osmanlı Sultanı III. Mustafa döneminde kurulan Tersane Hendesehanesi adı verilen okul oluşturmuştur. Bu okulun kurulması için dönemin Kaptan-ı Deryası Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın emrinde Baron de Tott görevlendirilmiştir. Eğitim ilk olarak yaşlı denizcilere verilmiştir. Sultan III. Mustafa ve Baron de Tott zaman içinde eğitimin geliştirilmesini kararlaştırmışlardır. Bu okul, tam olarak bir okul mahiyyetinde olmamış, üç aylık bir kurs vazifesi görmüştür. Bundan sonra, yine Baron de Tott ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın çalışmaları sonucunda Kasımpaşa'da bulunan Tersane-i Amire'nin Darağacı adı verilen bölgesinde 1776 Şubatında Hendesehane-i Bahri adlı başka bir okul açılmıştır. Okulun eğitim süresi 3 yıl olmuştur. Okulun adı, 1784'te Mühendishane-i Bahr-i Hümayun olarak değiştirilmiş ve yeni bir binaya taşınmıştır. Okul, 1795'te iki bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde, Güverte Subayları; İkinci Bölümde, Gemi İnşa Subaylarının eğitimi verilmiştir. 1822 yılında okul, Tersane'nin Parmakkapı bölgesinde bulunan başka bir binaya taşınmıştır. 1838 yılında Güverte Subaylarının yetiştirildiği bölüm Heybeliada'daki Kalyoncu Kışlasına taşınmıştır. 1850'de okulun diğer bölümü de Heybeliada'daki Bahriye Kışlasına taşınmıştır. Tanzimat dönemi ile birlikte okulun eğitim sistemi İngiliz usulü düzenlenmiştir. Bu dönemde okulun bir adı mevcut olmayıp pek çok isimle anılmıştır. Bunlar; Mekteb-i Bahriye, Mekteb-i Bahriye-i Şahane, Mekteb-i Fünun-i Bahriye, Mekteb-i Fünun-i Bahriye-i Şahane
Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 132 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 5 » Madalya & Madalyon

1973 YILI YAPI VE KREDİ BANKASI ''ATATÜRK KİTAPLIĞI AÇILIŞI'' HATIRA BRONZ MADALYON

İBB Atatürk Kitaplığı, İstanbul'un Taksim semtinde Miralay Şefikbey Sokağı üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne bağlı, araştırmacılara hizmet veren bir kitaplıktır. 1924 yılında belediye kütüphanesi olarak oluşturulmuştur; Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerindendir. 1981 yılından beri Taksim’deki binada hizmet vermektedir. 2007 yılında ve 2011 yılında Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçilmiştir. stanbul’da ilk belediye kütüphanesi olarak 1924 yılında Şehremaneti Dairesi'nde oluşturuldu. Kütüphane, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Muhittin Üstündağ’ın başkanlığında 1929’da Atatürk’ün Şişli’deki evinde toplanmaya başlandı. 1931 yılında ise Bayezid Medresesi’ne taşındı. Zamanla artan kitaplar medreseye sığmaz oldu. Taksim semtinde Koç Holding tarafından 1973 yılında yaptırılan binaya 3 Mart 1981 tarihinde taşındı. Halen aynı binada Atatürk Kitaplığı adıyla araştırmacılara hizmet vermektedir. 2021 yılında Atatürk Kitaplığı'nın gazete arşivindeki tarihi nüshaların ziyaretçiler tarafından jilet, makas ve maket bıçakları ile tahrip edildiği ortaya çıkmıştır. 5 Eylül 2022'de araştırmacılar haricinde öğrenci kullanımına kapatılmıştır.

Ürün Bilgileri: Çap: 60 mm / Ağırlık: 95,3 gr.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 6 » Madalya & Madalyon

1974 YILI DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) 09 EYLÜL 1974 KEBAN BARAJI AÇILIŞI HATIRA MADALYON

105 mm 430 gr. / MADALYON DÖNEMİN BAŞBAKANI BÜLENT ECEVİT'E TAKDİM EDİLMİŞTİR. / Keban Barajı, Elazığ ilinin Keban ilçesinde, Fırat üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir. Barajın tamamlanmasıyla Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Keban Baraj Gölü oluşmuştur. Enerji açısından Türkiye'nin ilk büyük yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük türbini, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral 2020 yılı itibarıyla tüketilen toplam elektriğin % 1,8’ini karşılamaktadır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır. Baraj mevkii Elazığ'ın 45 km kuzeybatısında, Malatya'nın 65 km kuzeydoğusunda olup, Karasu ve Murat nehrinin birleştiği yerden 10 km daha aşağıda nehrin aktığı en dar boğazlarından birindedir. Karasu ile Murat nehirlerinin birleşmeleri ile meydana gelen Fırat nehrinin bu birleşme noktasından itibaren ilk uygun baraj yeridir. Fırat nehri yılın muhtelif zamanlarında çok farklı bir akım düzenine sahiptir. Ortalama geçen su miktarı 635 m³/sn.'dir. Kış aylarında ortalama debi 200 ile 300 m³/sn. arasında değişir. Nehrin bir yıl içinde geçirdiği suyun % 70'i kar erime mevsiminde yani Mart ile Haziran ayları arasında geçer.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 7 » Madalya & Madalyon

1976 YILI HATIRA PUL SERGİSİ-BÜKREŞ/ROMANYA ''HEYKELTRAŞ CONSTANTIN BRANCUŞİ'' HATIRA BRONZ MADALYON

Constantin Brancusi (Rumence: Constantin Brâncuşi) (19 Şubat 1876 - 16 Mart 1957), Romanya asıllı fakat önemli çalışmalarını Paris'te yapan ve Fransız vatandaşlığına geçen, uluslararası modernizm akımının başta gelen heykeltıraşlarından biridir. Brancusi, Romanya'da Karpat Dağları civarında bulunan Targu Jiu şehrine bağlı Pestani köyünde fakir bir köylü ailesinin oğlu olarak doğdu. 9 yaşında aile evinden ayrılarak ufak bir Romanya taşra şehrinde (Krayova) hayatını kazanmaya başladı ve bu arada yerel sanat okuluna devam etti. 18 yaşında iken Bükreş'e gidip orada klasik yüksek sanat öğretimi veren Bükreş Güzel Sanatlar Okulu'na kaydoldu. 1903 yılında Brancusi, önce Münih'e oradan da Paris'e gitti. Paris'te École des Beaux-Arts hocalarından olan Antonin Mercié atölyesinde iki yıl çalıştı. Bundan sonra Auguste Rodin'in atölye asistanlığını kabul etti ama iki ay orada çalıştıktan sonra "Büyük ağaçların altında hiçbir şey büyüyemez" diyerek bu işten ayrıldı. Bundan sonra Brancusi kendi modernizm çalışmalarına devam etti ve kendine özgü bir heykel stili geliştirdi. Kendine verilen ilk heykel siparişi bir mezar heykeli olan "Dua" olmuştur. Bu sipariş için kil veya alçıdan model yapıp bunun bronz veya başka metal dökümü ile metalik heykele dönüştürülmesi yerine yontu yapmayı tercih etti. 1908'den sonraki eserleri de hep yontu şeklinde olmuştur. Constantin Brancusi geride 215 heykel ve 1200 eser fotografı bırakarak 81 yaşında 16 Mart 1957'de Paris'te öldü. Mezarı Paris'te "Montparnasse Mezarlığı"'ndadır ve bu mezarlıkta kendinden daha önce ölmüş olan birkaç sanatçı dostu için hazırladığı mezar heykelleri de bulunmaktadır. Bunlar arasında en iyi bilineni "Le Baiser (Öpücük)" heykelidir. Romanya'nın komünist hükûmeti tarafından reddedilen Paris'teki Brancusi atölyesi koleksiyonunu, Fransa devletine miras bırakmıştır. Paris'te modern sanatlar için Pompidou Merkezi yakınlarında bulunan bu Brancusi'nin atölyesi yenileştirilip Brancusi'nin ölümündeki aynı şekle sokulmuş ve bu koleksiyon bir müze olarak halka açılmıştır.

60 mm 106 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 9 » Madalya & Madalyon

1979 YILI TÜRK NÜMİSMATİK DERNEĞİ '' HALİL EDHEM ELDEM '' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON

Türk Nümismatik Derneği (TND), 9 Mayıs 1968'de kurulan nümismatik derneğidir. İlk başkanı Nuri Pere'dir. Ayrıca kurucu ekipte İstanbul Arkeoloji Müzesi yöneticileri Cevriye Artuk ve İbrahim Artuk da yer almıştır. İlk toplantılarını Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi'nde yapmaya başlayan dernek kısa süre içinde neşriyata başlamış, verdiği seminer ve konferanslarla adını duyurmuştur. 1973 senesinde de Uluslararası Nümismatik Konferansı'na katılarak yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. 8 Temmuz 1974 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile derneğin isminin başına "Türk" kelimesinin konulmasına izin verilmiştir. 13 Mart 1975 tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin talebi ile, davalarda geçen nümismatik konularında görüş bildirmek üzere, bilirkişi olarak mahkemelere katılmaya başlanmıştır. Ana kuruluş amacı Türkiye'de para koleksiyonculuğunun gelişmesi ve bu yönde yapılacak her türlü organizasyon ve faaliyette inisiyatif almak olan TND şu ana kadar 42 bülten ve 10 özel bülten yayımlamış, birçok konferans ve seminere ev sahipliği yapmıştır. Başkan olarak Cüneyt Ölçer, Sevgi Gönül ve Cem Mahruki gibi isimler görev yapmıştır. Halil Edhem Eldem[1] (d. 1861, İstanbul - ö. 17 Kasım 1938), Sadrazam İbrahim Ethem Paşa’nın oğlu, Osman Hamdi Bey'in küçük kardeşidir. Zürih Üniversitesi'nde tabii ilimler, Viyana Poliklinik Yüksek Okulu'nda tabii ilimler ve kimya eğitimi aldı. Basel Üniversitesi'nde felsefe doktorası yapmıştır. Seraskerlik Fabrikalar Nezareti'nde müşavirlik, Genelkurmay Dairesi Tercüme Şubesi'nde mütercimlik, İstanbul Şehremini, Asar-ı Atika Müzeleri Müdürlüğü, Darüşşafaka, Mülkiye Mektebi, Darü’l-Muallimin ve Darülfünun tabiiyye ve jeoloji öğretmenliği, Sanayi-î Nefise Mektebi'nde müdürlük, Tarih-i Osmani Encümeni üyeliği, Maarif Vekaleti Türk Tarih Encümeni üyeliği, Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kurucu üyeliği ve asbaşkanlığı, TBMM IV.ve V. Dönem İstanbul milletvekilliği ile IV. ve V. Dönem Kitaplık Encümeni Reisliği yapmıştır. Leibzig ve Bal Darülfünunları fahrî felsefe doktorluğu unvanı sahibidir.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 15 » Madalya & Madalyon

1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA ALÜMİNYUM MADALYON

14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir.

Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 50 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 16 » Madalya & Madalyon

1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA BRONZ MADALYON

14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir.

Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 177,7 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 17 » Madalya & Madalyon

1981 YILI ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNUN 100. YILI ''ATATÜRK KOCATEPE'DE'' ETİBANK ARMAĞANI HATIRA BRONZ MADALYON

14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yer altı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu. Demir madenciliği ve demir-çelik üretimi 1955'te Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne, kömür madenciliği de 1957'de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na devredildi. Önce Eti Holding A.Ş. olarak, sonra da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bugün, artık yalnızca Türkiye'deki Bor madenlerinin işletmesini yürüten bir maden-kimya sektörü kurumudur. Bütün hisseleri T.C. Hazinesine aittir. 2 tane yurt dışı iştiraki vardır, bunlarda Ab Etiproducts Oy ve Etimine SA. şirketleridir. Eti Maden'in Kırka, Emet ve Bandırma'da tesis edilmiş üç büyük kimya fabrikası Türkiye'deki konsantre bor üretiminin tamamını gerçekleştirmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 27 Ekim 2000 tarihinde aldığı kararı ile Etibank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. İnterbank ve Esbank ile birlikte Etibank bünyesi altında birleştirildikten sonra, tamamı TMSF'ye ait olan Bayındırbank ile altında birleştirilmiştir.

Ürün Bilgileri: Çap: 44X100 mm / Ağırlık: 177,7 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 18 » Madalya & Madalyon

1981 YILI ESKİŞEHİR TURİZMİNİ GELİŞTİRME YAYMA DERNEĞİ ''YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON

Yunus Emre (1240-1320), Anadolu sahasında yetişmiş Türk şair ve mutasavvıf. 13. yüzyılın son yarısı ve 14. yüzyılın başlarında yaşamış Türkmen bir derviş olan Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü sayılır. Tarihî şahsiyeti hakkındaki bilgiler yetersiz, hatta birbirini yalanlayıcı nitelikte olmakla birlikte biraz da menkıbelere karışmıştır. Yunus Emre hakkında biyografik bilgi veren velayetnameler ile manzum şiirler dışında temel kaynak bulunmamaktadır. Yunus Emre, 1240 yılında Sarıköy'de doğmuştur. Şiirlerindeki bilgilerden evli ve çocuk sahibi olduğu, İsmail adında bir oğlunun bulunduğu anlaşılmaktadır. Her ne kadar ümmi olduğu söylense de tasavvuf yoluna girmeden önce iyi bir medrese eğitimi almış olması olağandır. İyi derecede Farsça, Arapça bildiği söylenebilir. Fuat Köprülü, Yunus Emre'nin, "Mevlâna'nın Farsça şiirlerinden zevk alacak kadar" İran edebiyatını bildiğini söylemektedir. Bazı beyitlerinden Maraş, Kayseri, Tebriz, Nahcıvan, Yukarı Azerbaycan, güneyde Bağdat ve Şam'ı dolaştığı anlaşılmaktadır. Tapduk Emre, Yunus Emre'nin mürşididir. Yunus, bu gerçeği divanının 17 ayrı beytinde dile getirmiştir. Tapduk Emre, Yunus Emre'yi Nallıhan'daki zaviyesinde yetiştirmiştir. Yunus Emre, resmî yazışma ve edebiyat dilinin Farsça olduğu, ilmî eserlerin Arapça yazıldığı bir dönemde yetişmiş bir geçiş dönemi şairidir. Bu yüzden eserlerinde yerine göre Türkçe, Arapça, Farsça sözler kullanmış, hatta bazen üç dilden de sözcükler kullanmıştır. Yunus, 13. yüzyılda Anadolu sahasında Oğuz Türklerinin konuşup yazdığı yazı dilinin en önemli temsilcisidir. Eski Anadolu Türkçesi de denilen bu şivenin oluşumunda; kullandığı kelime ve ifade kalıpları, mecazlar ve terimlerle Türkçenin edebîleşmesi yolunda bir dönüm noktası olmuştur. Şiirlerini genel olarak hece ölçüsüyle yazmakla birlikte, hece ölçüsüne uyan aruz vezinleriyle de şiir söylemiştir. Tek heceli dil olan Türkçe ile aruz vezni uyum sağlamadığından ister istemez aruz hataları oluşmuştur. Kimi zor kavramları Türkçe kelimelerle rahatlıkla ifade edebilen Yunus Emre, bu özelliğiyle kendisinden sonra yetişecek şairlerin öncüsü olmuştur.[9] Yunus, Türk dilinin kaderini değiştirmiş, gelecek asırlara damgasını vurmuş, aradan geçen yüzyıllarla bilinirliği daha da artmış büyük bir sufidir. Onun yaşadığı asırda başlattığı millî tarz, takipçileriyle gelişerek sürmüştür.

Ürün Bilgileri: Çap: 36 mm / Ağırlık: 20 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 19 » Madalya & Madalyon

1981 YILI ESKİŞEHİR TURİZMİNİ GELİŞTİRME YAYMA DERNEĞİ ''YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ'' HATIRA GÜMÜŞ MADALYON

Yunus Emre (1240-1320), Anadolu sahasında yetişmiş Türk şair ve mutasavvıf. 13. yüzyılın son yarısı ve 14. yüzyılın başlarında yaşamış Türkmen bir derviş olan Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü sayılır. Tarihî şahsiyeti hakkındaki bilgiler yetersiz, hatta birbirini yalanlayıcı nitelikte olmakla birlikte biraz da menkıbelere karışmıştır. Yunus Emre hakkında biyografik bilgi veren velayetnameler ile manzum şiirler dışında temel kaynak bulunmamaktadır. Yunus Emre, 1240 yılında Sarıköy'de doğmuştur. Şiirlerindeki bilgilerden evli ve çocuk sahibi olduğu, İsmail adında bir oğlunun bulunduğu anlaşılmaktadır. Her ne kadar ümmi olduğu söylense de tasavvuf yoluna girmeden önce iyi bir medrese eğitimi almış olması olağandır. İyi derecede Farsça, Arapça bildiği söylenebilir. Fuat Köprülü, Yunus Emre'nin, "Mevlâna'nın Farsça şiirlerinden zevk alacak kadar" İran edebiyatını bildiğini söylemektedir. Bazı beyitlerinden Maraş, Kayseri, Tebriz, Nahcıvan, Yukarı Azerbaycan, güneyde Bağdat ve Şam'ı dolaştığı anlaşılmaktadır. Tapduk Emre, Yunus Emre'nin mürşididir. Yunus, bu gerçeği divanının 17 ayrı beytinde dile getirmiştir. Tapduk Emre, Yunus Emre'yi Nallıhan'daki zaviyesinde yetiştirmiştir. Yunus Emre, resmî yazışma ve edebiyat dilinin Farsça olduğu, ilmî eserlerin Arapça yazıldığı bir dönemde yetişmiş bir geçiş dönemi şairidir. Bu yüzden eserlerinde yerine göre Türkçe, Arapça, Farsça sözler kullanmış, hatta bazen üç dilden de sözcükler kullanmıştır. Yunus, 13. yüzyılda Anadolu sahasında Oğuz Türklerinin konuşup yazdığı yazı dilinin en önemli temsilcisidir. Eski Anadolu Türkçesi de denilen bu şivenin oluşumunda; kullandığı kelime ve ifade kalıpları, mecazlar ve terimlerle Türkçenin edebîleşmesi yolunda bir dönüm noktası olmuştur. Şiirlerini genel olarak hece ölçüsüyle yazmakla birlikte, hece ölçüsüne uyan aruz vezinleriyle de şiir söylemiştir. Tek heceli dil olan Türkçe ile aruz vezni uyum sağlamadığından ister istemez aruz hataları oluşmuştur. Kimi zor kavramları Türkçe kelimelerle rahatlıkla ifade edebilen Yunus Emre, bu özelliğiyle kendisinden sonra yetişecek şairlerin öncüsü olmuştur.[9] Yunus, Türk dilinin kaderini değiştirmiş, gelecek asırlara damgasını vurmuş, aradan geçen yüzyıllarla bilinirliği daha da artmış büyük bir sufidir. Onun yaşadığı asırda başlattığı millî tarz, takipçileriyle gelişerek sürmüştür.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 33 » Madalya & Madalyon

1991 YILI 1990-1991 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ HATIRA GÜMÜŞ MADALYON

Beşiktaş, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. 1903 yılında Bereket Jimnastik Kulübü (Asıl Çerkesçe ismi Bereketiqo olup bazı kurucuların mensup olduğu Çerkes sülalesinden gelmektedir, Türkçeye Bereket olarak çevrilmiştir. adıyla kurulan Beşiktaş JK'nin, Ağustos 1911'de kurulan şubesidir. Maçlarını 2012-13 sezonuna kadar 32.086 kapasiteli İnönü Stadyumu'nda oynamıştır. 2012-13 sezonu sonunda kulüp, yeni stad yapım çalışmaları başlatmıştır. Armasında ay-yıldız taşıma izni verilen 28 Türk kulübünden biridir. Beşiktaş, Türkiye futbol tarihinin başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da 1910'ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü’nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 1911 Ağustos'unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü’ne katıldı. Beşiktaşlı gençlerin kurduğu futbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı amaç edinen Şeref Bey’in girişimleri sonucu, Basiret Kulübü de Beşiktaş’a katıldı. Bu şekilde Futbol Şubesi, resmi olarak Kulüp’te faaliyete başladı. Resul, Rıdvan, Behzat, Doktor Sabri, Kaptan Şair Kazım, Sadi (Baltalimanı), Doktor Mehmet, Asım, Şeref, Doktor Ali ve Fahri'den oluşan ilk futbol takımının malzemelerinin masraflarını da İpekçi İhsan isimli bir sporsever karşıladı. Birinci takımın yanı sıra ikinci, üçüncü, dördüncü takımlarını da kuran futbol şubesi, Kulübümüz'ün Akaretler’deki bahçesinde futbol idmanlarını hızlandırdı. Böylece futbol Beşiktaş’ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşları'nın ardından I. Dünya Savaşı'nın da başlamasıyla Beşiktaş'ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle sağ kalan sporcular semte ve Kulübe dönmeye başladı. Futbol Şubesi'nin kurucusu Şeref Bey de Romanya cephesinden geri döndü. İstanbul'da düşman işgalinin olduğu yıllarda çeşitli sıkıntılar çekildi. Daha önce bir kilisenin binasına taşınan kulüp malzemelerinin bir kısmı Rumlar'ın elinde yağma olmaktan kurtarılıp, Akaretler'de başka bir binaya nakledildi. Bir taraftan düşmanla yapılan Millî Mücadele'ye yardım edildi. Diğer taraftan da futbol takımı Şeref Bey tarafından tekrar güçlü hale getirildi.

26 mm 10 gr.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 37 » Madalya & Madalyon

1996 YILI HABİTAT II KENT ZİRVESİ-İSTANBUL HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KESESİNDE

SERTİFİKALI / Habitat II, Birleşmiş Milletler'in İnsan Yerleşmeleri üzerine İkinci Konferansı, Vancouver, Kanada'da 1976'da düzenlenen Habitat I'den yirmi yıl sonra 3-14 Haziran 1996 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi. Halk arasında "Şehir Zirvesi" olarak adlandırılan konferans; ulusal ve yerel hükûmetlerin üst düzey temsilcilerini, özel sektörü, STÖ'leri, araştırma ve eğitim kurumlarını ve medyayı bir araya getirdi. Konferansta, Birleşmiş Milletler Antlaşması'ndan esinlenerek herkes için yeterli barınma sağlanması ve insan yerleşmelerinin daha güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir kentler haline getirilmesi gibi evrensel hedefler ele alındı ve desteklendi. Habitat II, 1992 Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı ile Genel Kurul kararı A/RES/47/180'den ilham aldı.[1] Konferans çıktıları İstanbul Deklarasyonu'na [2] ve Habitat Gündemi'ne entegre edildi ve sürdürülebilir insan yerleşmelerini gerçekleştirmek için yeni bir küresel eylem planı olarak kabul edildi. Konferansın Genel Sekreteri Dr. Wally N'Dow'du. Habitat II'nin hedefleri şöyle belirtilmiştir: Uzun vadede, küresel insan yerleşmeleri koşullarının kötüleşmesini durdurmak ve nihayetinde herkesin yaşam çevresini sürdürülebilir bir şekilde iyileştirmek için koşullar yaratmaktır. Bu kapsamda, yaşam kalitesi ve kalkınmaya katılımları dışlanma ve eşitsizlik nedeniyle engellenmiş olan kadınların ve hassas sosyal grupların ihtiyaçlarına ve katkılarına özel önem verilmelidir. Bu durum genel olarak yoksulları etkilemektedir. Aynı zamanda, bir sonraki yüzyılın ilk iki on yılı boyunca ulusal ve uluslararası çabaları yönlendirebilecek genel bir ilke ve taahhüt bildirisi ile ilgili bir küresel eylem planı oluşturulması hedeflenmiştir. Konferansta kabul edilen ve Genel Kurul tarafından onaylanan Habitat Gündemi'nin uygulanmasını desteklemek ve izlemek için Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşmeleri Merkezi'ne (UNCHS) yeni bir görev yetkisi verilmiştir.

Ürün Bilgileri: Çap: 70 mm / Ağırlık: 163 gr.

Details

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
previous
Go to Page: / 20
next