• Cancel
    Filter
Filter

⏳ 8 NİSAN - ÖZEL KARMA NÜMİSMATİK MÜZAYEDESİ

Saat: 20:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Komisyon Oranı: %15+KDV

1000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞE İLK GÜN ÖDEME YAPAN ÜYELERİMİZE ÖZEL KARGO ÜCRETSİZ

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA " 1.

" GÜNÜDÜR.

KREDİ KARTI KOMİSYONU %5

DİKKAT: CANLI MÜZAYEDE İLE SONLANACAKTIR.

Currency Converter:

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 3 » Madalya & Madalyon

1981 YILI MERKEZ BANKASI 50. YIL DARPHANE HATIRA GÜMÜŞ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA

12 gr. / İlk para Osmanlı Beyliği döneminde 1326 yılında basılmıştır. O zamanlar sadece kıymetli maden olarak basılmaya başlanan para diğer ülkelerde de olduğu gibi bugünkü kadar geniş bir kullanım alanına sahip değildi. Sadece ödeme amaçlı olarak kullanılan para devlet eliyle basılmaktaydı. 19. yüzyıla gelindiğinde paranın işlevsel değişimine ve Osmanlı İmparatorluğunun artan borçlarına paralel olarak gittikçe artan oranda mali ajana ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. 1847 yılında Galata bankerlerince kurulan Bank-ı Dersaadet, 1856 yılında İngiltere kralının fermanıyla İngiliz sermayeli olarak kurulan Osmanlı Bankası ve daha sonra İngiliz ve Fransız ortaklığıyla kurulan Bank-ı Osmani-i Şahane merkez bankasına ait bazı faaliyetleri yürütmeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Osmanlı Bankası ile anlaşma yapılmış ve Osmanlı Bankası 1935 yılına kadar banknot ihraç etme imtiyazına yetkili kılınmıştır. Ancak, genç Türkiye Cumhuriyeti kendisine ait bir Merkez Bankası'nın eksikliğini hissetmiştir. Bu amaçla çeşitli ülkelerden yetkililer ve öğretim üyeleri çağrılarak Merkez Bankası'nın kurulması için çalışmalara başlanmıştır. Hazırlanan raporlarda Merkez Bankası'nın kurulmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmekle birlikte, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Merkez Bankası'nın kurulması için gerekli şartları henüz sağlayamayacağı da belirtilmekteydi. Bu raporlarda alınan reform önlemlerine tam olarak yer verilmemesi daha sonradan eleştiri konusu olmuştur. Merkez Bankası'nın kurulması için ilk başlarda Osmanlı Bankası'nın millileştirilmesi düşünülse de ülkenin ekonomik koşulları buna izin vermemiştir. Daha sonra o günlerde yeni kurulan Türkiye İş Bankası'nın Merkez Bankası'na dönüştürülmesi gündeme gelmiştir. Ancak, Merkez Bankası'nın bağımsız olarak çalışması gerektiği görüşünün de etkisiyle, 11 Haziran 1930 tarihinde TBMM'de kabul edilen ve 30 Haziran 1930 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 1715 sayılı Merkez Bankası Kanunu'na paralel olarak, " Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası " 3 Ekim 1931 tarihinde faaliyete geçmiştir.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 4 » Madalya & Madalyon

1973 YILI TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 50. YIL CUMHURİYET SENATOSU HATIRA MADALYON DARPHANE KUTUSUNDA

60 gr. 82,2 gr. / Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. Halihazırda tali kurucu iktidar olan TBMM, diğer Anayasal devlet organlarından üstün değildir. Yasama yetkisi, kanun yapma yetkisidir. Yasalar Anayasa'ya aykırı olamaz. TBMM'nin Anayasa'da da değişiklik yapma yetkisi bulunsa da bu yetki de Anayasanın Başlangıç bölümünde yer alan anlayışla ve Anayasal bütünlüğe uygun olarak hareket etme ve ancak bu çerçeve içerisinde Anayasada değişiklik yapabilme ile sınırlıdır ve bu çerçevede meşruiyet kazanır. Anayasanın 6. maddesinde yer alan "Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasa'dan almayan bir Devlet yetkisini kullanamaz'' Anayasaya bağlılık yemini eden milletvekili veya partilerin bu girişimlerde bulunması, yetki aşımı ve yetki gaspı girişimi yönünden suç olan bu durum, milletvekilliklerinin meşrutiyetini sorgulanır hale getirir ve cebir kullanarak Anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılanma durumu ortaya çıkabilir. Yasa ve Anayasa değişikliklerinin halka ait egemenlik haklarını da koruyan bir toplumsal sözleşme olan Anayasa'ya aykırı olup olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenir, ifadesiyle yasama organı olan TBMM'nin, kendinin yasal dayanağı olan Anayasa'nın bütününü veya temel ilkelerini reddederek yeni bir Anayasa yapma yetkisi yoktur.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 12 » Madalya & Madalyon

2008 YILI ULUSLARARASI SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA

23,3 gr. 39 mm. / İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW, ICAO: LTFJ), Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur. Sahibi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) olan havalimanı, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) tarafından işletilmektedir. 2023 Yılı İtibari ile IC Holding, Sabiha Gökcen Havalimanına ortak olacaktır. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. 2017 yılında 31.385.841 yolcu, 219.656 uçak ve 50.868 ton kargo trafiğine ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkenin en işlek ikinci havalimanıdır. Airhelp.com tarafından, AirHelp Score 2019 kapsamında 40'tan fazla ülkeden 40 binden fazla yolcunun katıldığı ankette elde ettiği 10 üzerinden 7,93 puanla dünyanın en iyi 29. havalimanı seçildi. Havalimanının ikinci pisti 25 Aralık 2023'te açılmıştır. 2. pist açıldıktan sonra ilk pistin bakıma alınması planlanmaktadır. Havalimanı, 2024 yılında da iki pistli operasyona başlayacaktır.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 21 » Madalya & Madalyon

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI 1941 YILI 10. YIL HİZMET ARMAĞANI HATIRA GÜMÜŞ MADALYON ORİJİNAL KADİFE KUTUSUNDA

115 gr. 60 mm. / İlk para Osmanlı Beyliği döneminde 1326 yılında basılmıştır. O zamanlar sadece kıymetli maden olarak basılmaya başlanan para diğer ülkelerde de olduğu gibi bugünkü kadar geniş bir kullanım alanına sahip değildi. Sadece ödeme amaçlı olarak kullanılan para devlet eliyle basılmaktaydı. 19. yüzyıla gelindiğinde paranın işlevsel değişimine ve Osmanlı İmparatorluğunun artan borçlarına paralel olarak gittikçe artan oranda mali ajana ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. 1847 yılında Galata bankerlerince kurulan Bank-ı Dersaadet, 1856 yılında İngiltere kralının fermanıyla İngiliz sermayeli olarak kurulan Osmanlı Bankası ve daha sonra İngiliz ve Fransız ortaklığıyla kurulan Bank-ı Osmani-i Şahane merkez bankasına ait bazı faaliyetleri yürütmeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Osmanlı Bankası ile anlaşma yapılmış ve Osmanlı Bankası 1935 yılına kadar banknot ihraç etme imtiyazına yetkili kılınmıştır. Ancak, genç Türkiye Cumhuriyeti kendisine ait bir Merkez Bankası'nın eksikliğini hissetmiştir. Bu amaçla çeşitli ülkelerden yetkililer ve öğretim üyeleri çağrılarak Merkez Bankası'nın kurulması için çalışmalara başlanmıştır. Hazırlanan raporlarda Merkez Bankası'nın kurulmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmekle birlikte, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Merkez Bankası'nın kurulması için gerekli şartları henüz sağlayamayacağı da belirtilmekteydi. Bu raporlarda alınan reform önlemlerine tam olarak yer verilmemesi daha sonradan eleştiri konusu olmuştur. Merkez Bankası'nın kurulması için ilk başlarda Osmanlı Bankası'nın millileştirilmesi düşünülse de ülkenin ekonomik koşulları buna izin vermemiştir. Daha sonra o günlerde yeni kurulan Türkiye İş Bankası'nın Merkez Bankası'na dönüştürülmesi gündeme gelmiştir. Ancak, Merkez Bankası'nın bağımsız olarak çalışması gerektiği görüşünün de etkisiyle, 11 Haziran 1930 tarihinde TBMM'de kabul edilen ve 30 Haziran 1930 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 1715 sayılı Merkez Bankası Kanunu'na paralel olarak, " Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası " 3 Ekim 1931 tarihinde faaliyete geçmiştir.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 35 » Madalya & Madalyon

1946 YILI TÜRKİYE MÜZELERİNİN KURUCUSU FETHİ AHMET PAŞA HATIRA BRONZ MADALYON KADİFE KUTUSUNDA

78 mm 168,86 gr. / Fethi Ahmed veya Ahmed Fethi Paşa (1801- 1858) (Rodoslu Hafız Ahmet Ağa'nın oğlu olduğu için Rodosîzâde, Sultan II. Mahmut'un kızı Atiye Sultan evlendiği için de “Damat” olarak da anılır), 19. yüzyılda yaşamış Osmanlı asker ve devlet adamıdır. 1858 yılında ölmüştür. 1830’da ferik (tümgeneral), 1833’te Viyana Büyükelçisi ve bir müddet sonra müşir (mareşal) oldu. 1837-1839 yılları arasında Paris elçiliği yaptı. Aralık 1839-Mart 1841 tarihleri arasında Ticaret Nâzırı, Kasım 1843-Kasım 1844 yılları arasında Meclis-i Vâlâ-yı Ahkâm-ı Adliye Reisi görevlerinde bulundu. Ocak 1845-Temmuz 1852, Mayıs 1853-Eylül 1854 ve Ekim 1857-Şubat 1858 tarihleri arasında 3 defa Tophane Müşiri görevini yürüttü. 1853'ün Mart ayında kısa bir süreyle ikinci bir kez Ticaret nazırı olarak görev yaptı. Bütün bu çeşitli ve önemli görevleri içinde en çok Tophane Müşirliği üzerinde durulur. Bu görevi sırasında padişahın isteği üzerine Eski Eserler Koleksiyonunu (Mecma-ı Âsâr-ı Atika Aya İrini'de toplayarak Türk müzeciliğine katkıda bulunmuştur. Ayrıca Beykoz cam fabrikasının yönetimini de üstlenerek, Çeşm-i bülbül üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamıştır. Oğlu Damat Mahmud Celaleddin Paşa padişah Abdülaziz'in tahttan indirilmesiyle sonuçlanan 30 Mayıs 1876 Darbesine katılmış, 1881 yılında II. Abdülhamit'in emriyle kurulan Yıldız mahkemesi'nde Abdülaziz'i öldürmekten suçlu bulunarak Taif'e gönderilmiş; 1884 yılında muhafızlar tarafından öldürülmüştür. Cenazesi İstanbul'a getirtilerek Divanyolu’nda II. Mahmut Türbesi bahçesine gömüldü ve Sultan II. Mahmut Türbesi Haziresi'ne defnedilen ikinci kişi oldu. Mezarı türbenin hemen doğusunda, hazirenin batı giriş kapısının da hemen batısına düşmektedir. 40 metre uzunluğunda kitabesi vardır ve mezarı madeni şebeke ile çevrelenmiştir. Kuzguncuk'taki Ahmet Fethi Paşa Yalısı, Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu, Karacaahmet'teki Rodoslu Ahmet Fethi Paşa Camii İstanbul'da onun adıyla anılan mekanlardır.

Details

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 1,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 100 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 250 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

previous
Go to Page: / 16
next